algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Oficina d'informació o salvavides dels visitants

Reben demandes de tot tipus: problemes, queixes i equívocs, com per on han d'anar cap al Teide

Les oficines de turisme són un recurs interessant, a l'abast de qualsevol. Visitant una d'aquestes oficines es pot aconseguir informació sobre activitats (concerts, cinema, festes....), excursions i qualsevol tema per difícil que sigui. L'Ajuntament de Palma en té dues d'obertes, una a la plaça d'Espanya i l'altra a Sant Domingo. Aviat hi haurà canvis. El primer és que l'oficina de plaça d'Espanya es traslladarà al Parc de les Estacions. La segona, també a curt termini, és que hi ha prevista la inaguració d'una nova oficina a la zona de l'Arenal.

D'altra banda, el Consell de Mallorca té altres dues oficines, una a l'aeroport i la central, ubicada a la plaça de la Reina. Segons explica la directora d'aquesta darrera, Mercè Truyols, «s'obrí a l'any 1945 i fou la primera oficina provincial adscrita al Ministeri de Turisme». En el començament estava situada a Jaume III, des de fa dos anys, es traslladà a la nova ubicació.

En general, a les oficines d'informació turística, s'acudeix per trobar una informació veraç sobre temes relacionats amb la cultura, la geografia física, els serveis....tan de Palma, com de la resta de l'illa. En el que coincideixen, sobretot, tant les oficines de l'Ajuntament com les del Consell de Mallorca, és a apuntar que són moltes les anèdotes que succeeixen cada dia, ja que els turistes, converteixen, sovint, aquestes oficines en el seu salvavides. Quan tenen un problema o una queixa, acudeixen a exposar-los als informadors. Les queixes més habituals són reclamacions sobre les condicions ofertes, per part de les agències de viatge. Totes les queixes són traslladades a les conselleries de Turisme o de Consum, segons pertoqui. El problema més comú és la manca d'allotjament, problema que enguany va començar la segona quinzena de juny. Les consultes de caire cultural són formulades, fonamentalment, per turistes de l'Estat espanyol, mentre que les altres nacionalitats cerquen més aviat les excursions i la platja. De tota manera, les consultes culturals només representen un vint, màxim el vint-i-cinc per cent de la totalitat de les demandes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris