algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

La Fura arriba a Palma amb «Ombra»

El grup presentarà, del 9 al 12 de setembre, un muntatge sobre la persona de García Lorca

Darrera escena de la vida de Federico García Lorca. Aquí se situa l'inici d'Ombra. Proyección de un hombre..., l'obra que La Fura dels Baus representarà a l'Auditòrium de Palma del 9 al 12 de setembre. Aquest sus a la temporada de teatre és un muntatge inèdit sobre el poeta aprofundint en la personalitat de García Lorca com a home, abans de descriure les seves característiques com a autor i figura universal. Tal volta per això mateix és que el director "Hansel Cereza" i el dramaturg "David Marín" que han treballat sobre els texts del granadí han elegit el moment de l'assassinat del poeta per començar una obra que, en un temps limitat (des de l'execució fins a la seva mort clínica), projecta una radiografia sentimental en un món de presències suaus, de fugides, de queixes en veu baixa.

Els personatges que cobren vida enmig de la paraula, la imatge i la música no són patrons habituals de l'escena. La Dona és la veu des de defora i la visió d'avui que vincula un passat viu. A través del ball s'interpreta la figura de l'Home. D'ell s'extreuen els tres personatges que donaran cos a la seva Intimitat, Pressió i Ruptura.

A través de la Intimitat-Federico es descriu la sensibilitat, la innocència, la ternura i la homosexualitat que va marcar l'obra de l'artista. Pressió-García representa la inseguretat d'un home pressionat per l'entorn en el qual va viure. Ruptura-Lorca és l'encontre amb ell mateix després d'haver romput amb un buit que el martiritzava constantment. La Mort és el darrer dels personatge que apareix a Ombra i habitualment deambula per l l'obscuritat. La seva intervenció, per tant, és subliminal en algunes de les escenes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris