cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Breus

• Publicacions

Revistes Les aproximadament 450 revistes culturals existents a Espanya originen un volum de negoci de 6.500 milions de pessetes anuals, segons estimacions de l'Associació de Revistes Culturals d'Espanya (ARCE), respecte a les dades de les 165 publicacions. Aquestes xifres suposen un volum de negoci «petit però no menyspreable, en relació al sector de la premsa periòdica convencional», segons s'afirma a l'informe Panorama de la edición de revistas culturales en España, la primera aproximació global a l'estudi d'aquest sector en el nostre país que es va presentar passat mes de maig passat en el Monestir de Yuste (Cáceres) en l'XI Trobada de Revistes Culturals d'Espanya. E.P.

• Cultura

Saramago Un nombrós grup de veïns de la localitat de Camarate, als afores de Lisboa, es va dirigir a l'Ajuntament per protestar per la decisió de col·locar el nom de José Saramago a un dels carrers principals del barri de Car. Els veïns proposen que l'artèria dugui el nom de carrer de Noruega, perquè va ser aquest país nòrdic el que va contribuir amb fons per a la construcció dels habitatges per a portuguesos que havien tornat de les excolònies, i que representen la majoria dels habitants del barri. EFE.

• Arqueologia

Celtibèrica Un equip de professors i alumnes de la Facultat d'Arquitectura i Conservació del Patrimoni de la Universitat SEK de Segòvia ha trobat a Coca (Segòvia) les restes d'una antic habitatge celtibèric datat entre els segles VIII i VII abans de Crist. El descobriment posa de manifest la importància d'aquest nucli de població celtíbera de l'època, ja que els experts assenyalen que va ser un dels més populosos oppida de l'altiplà nord, que va arribar a allotjar més de 7.000 persones.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris