algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Egipte reviu la biblioteca d'Alexandria

El complex s'aixeca on possiblement estigué ubicat el seu llegendari antecessor

Dirigida a recuperar el passat de glòria d'Alexandria, una àmplia biblioteca està sent construïda prop d'on possiblement estigué ubicada la seva llegendària antecessora en la costa del Mediterrani. La ciutat, fundada per Alexandre el Gran l'any 323 abans de Crist, es va fer famosa pel far i per una biblioteca que va ser cremada pels soldats de Cèsar.

«Aquesta biblioteca serà com l'antiga biblioteca renovada. Atraurà estudiosos de tot el món, a l'igual que passà amb l'antiga», va dir el gerent de l'anomenat projecte Biblioteca Alexandrina, Mohsen Zahran.

Més de 1.000 obrers estan treballant contra rellotge per acabar el complex cilíndric d'11 pisos que albergarà més de 2.500 espais de lectura i un aparcament.

Dissenyada per un equip d'arquitectes noruec en forma d'un sol inclinant-se i adornada amb inscripcions dels alfabets del món, la biblioteca tindrà un cost de 190 milions de dòlars (més de 30.000 milions de pessetes).

Patrocinada per l'Organització de les Nacions Unides per a la Ciència i la Cultura (UNESCO) i molts de països, el centre cultural serà inaugurat l'any que ve.

La primera etapa de la construcció va ser acabada el 1996, a un cost de 65 milions de dòlars (10.500 milions de pessetes), amb doblers donats per l'Iraq, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris