nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Porcel torna a primera plana amb una nova novel·la d'aventures

El treball, encara en preparació, sortirà al mercat abans de final d'any

71248

Baltasar Porcel tornarà a sorprendre amb aquesta obra.

L'escriptor Baltasar Porcel torna a primera plana amb la preparació d'una nova novel·la d'aventures amb què diu que aconsegueix l'exasperació tècnica i de contingut de la seva obra anterior.

Sota el títol El cor del senglar, Porcel torna a submergir el lector en una realitat novel·lada en la qual, partint d'un personatge d'ara, s'endinsa en diversos episodis de la història real i dels mites, tot aconseguint un argument captivador.

A l'estil dels anteriors, el protagonista central, l'escriptor Baltasar Guillén, és de nou un personatge mitificat i contradictori; violent i tendre, inhumà i humà a la vegada, a través del qual aflora la personalitat de l'autor. El punt de partida de la narració comença en temps actual amb l'evocació del record del seu padrí jove, mort ja fa 25 anys.

Entre rememorances, documents i històries compartides, apareix també el tema de l'herència d'una propietat a Andratx. Al voltant d'aquesta finca es desdibuixa l'escena entre salts en el temps per aprofundir en la història de la família del protagonista. Una nissaga que, procedent de la Provença, s'establí a l'Illa arran de la conquesta de Mallorca i que compagina les seves vivències en el món rural amb els episodis de pirateria i, més tard, del contraban. Tot un material novel·lesc d'esdeveniments dins un quadre de referèrencies i indicis reals. Personatges històrics directament vinculats amb Mallorca, com ara Joan Miró, Joan March, Llorenç Villalonga o Camilo J. Cela, ofereixen aquest vessant de realitat al relat que a la fi queda com una gran novel·la d'aventures i idees amb el referent de Mallorca per sobre de tot.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris