algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• Literatura

Janer comanda les llistes Maria de la Pau Janer continua encapçalant la llista dels llibres més venuts aquesta setmana que s'acaba amb Lola. Segons una valoració remesa a la redacció per El Corte Inglés, el segon lloc l'ocupa Arthur Golden, amb Memòries d'una geisha. El segueixen El desert d'Amon, de Valerio Manfredi; Camins de terra, d'Antònia Ordinas i Vertígens, de Mesquida. DdB.

Mor el poeta lleidatà Miquel Lladó El poeta de Lleida Miquel Lladó va morir dijous a Andorra als 80 anys a causa d'una malaltia asmàtica que patia des de feia anys. Miquel Lladó, que va néixer a la localitat de Castelldans, situada a la comarca de Les Garrigues (Lleida), ha deixat una important producció literària tant en català com en castellà. Els paisatges de la seva comarca, Les Garrigues, li van servir d'inspiració i apareixen reflectits en moltes de les seves obres. Alguns de dels seus títols són Yo y mi perro, Els anys, els dies i les hores, Hacia la vida, El amigo del sol, Lleida, vuit poetes, Els camins de la por, Cròniques d'avui i demà, La línia d'Apol·lo, Terres altes, L'home del bosc i La primera història d'Andorra.E.P.

• Monuments

El Museu Guggenheim de Bilbao acollirà des del proper 18 de octubre i fins el 16 de gener del 2000 l'exposició retrospectiva Andy Warhol: A factory, un examen multidisciplinari de la producció de l'anomenat artista pop en cada una de les seves tres 'factories' o etapes. La mostra reuneix un gran nombre d'obres de Warhol (1928-1987) procedents de museus i col·leccions privades de tot el món des de la dècada dels 50 fins a finals dels 80. D'altra banda, el museu prorrogarà la mostra de Chillida fins el 12 de setembre. DdB.

Més d'un milió de visitants a l'Alhambra Més d'un milió de persones han visitat l'Alhambra de Granada durant el primer semetre d'enguany, amb la qual cosa es reafirma com el recinte monumental més freqüentat d'Andalusia, molt per sobre de tots els altres, segons dades de la Conselleria de Cultura. Segons un comunicat de la Junta d'Andalusia, el palau granadí i el seu entorn ha enregistrat 1.095.982 del total de les 1.561.676 visites computades per tots els conjunts i àrees arqueològiques i monumentals de la comunitat autònoma. EFE.

La Conselleria de Cultura del Consell de Menorca aplicarà algunes mesures per facilitar l'accés al Fort Marlborough, situat a la Cala Sant Esteve, amb el propòsit d'incrementar el seu atractiu per als visitants. El conseller de Cultura, Josep Portella, va explicar ahir que en els pròxims dies s'instal·larà un pantalà flotant perquè totes les persones que ho desitgin visitin aquesta construcció militar, construïda pels anglesos durant el segle XVIII, per accedir-hi per via marítima.EFE.

• Pintura

Caricatura a la galeria del Sueño Aquest horabaixa, a les 19 hores, la galeria del Sueño de la Gran Via Colom d'Inca viurà l'Evento murmann 99. El caricaturista alemany Hans Murmann dibuixarà en viu una caricatura d'ovelles. L'entrada de dues-mil pessetes i la recaptació d'una subhasta que se celebrarà serà en benefici de la secció d'infants de l'hospital de Son Dureta de Palma. A més de la tasca del caricaturista es podrà escoltar la música del Michael Brown Trio. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris