cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

«La amenaza fantasma» s'estrenà ahir a Palma sense histèria

Poques coes, entusiasme i decepció en l'estrena de la nova pel·lícula de «La guerra de les Galàxies»

89360

Llargues cues per a veure la pel·lícula.

T.A .

Fa molt, molt de temps, a tots els cinemes que anaves se t'advertia de l'arribada d'una amenaça. Una amenaça fantasma, per a més informació. I, a més, era una advertència amb data: el 20 d'agost del 1999. Ahir. I és que tot un imperi de màrqueting d'àmbit planetari, d'àmbit interestel·lar, s'acabava de posar en marxa. L'estrena d'Star wars, el darrer somni de la factoria Lucas, no podia passar desapercebut. Hi posaven tota la seva força.

Potser per això, o potser perquè objectivament la trilogia de La Guerra de les Galàxies ha passat ja a la història del cinema i d'un parell de generacions, el cert és que ahir els cinemes de Palma visqueren un dia especial. Però sense bogeries.

Els més matiners, els que no podien esperar un minut més, eren als Multicines Chaplin a la sessió de les deu del matí. Eren un centenar i la majoria havien adquirit l'entrada per anticipat. «Fa vint-i-dos anys que esperava aquest moment», digué un dels ansiosos espectadors. Un altre membre de la colla, armat amb una gran capsa de crispetes, apuntava que ja tenia entrada pel vespre. Joan Olives, dels cinemes, s'ho passava d'allò més bé amb aquesta sessió matinera. Les llums s'apagaren, semblava que ja anava a començar però encara faltaven sis llargs minuts d'anuncis. «Hem hagut de tallar perquè sinó haguéssim pogut estar hores!», comentà l'exhibidor que a l'horabaixa passà la pel·lícula a dues sales. Quan de la foscor aparegueren les lletres Star wars se sentiren, és clar, una bona colla de mambelletes. A la sortida, no n'hi hagueren tantes. El dels 22 anys ja no estava tan convençut que l'espera hagués pagat la pena. Els més jovenets eren els que es mostraven més entusiastes. «Està superbé», afirmava un dels al·lots. Per aquells que havien vist La guerra de las galàxies al cinema el primer lliurament de la nova trilogia era «una infantilada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris