cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Pedro Iturralde actua avui vespre a l'Auditori dels Hams convidat per Colonya

«Serà un treball del tot interessant adaptar al jazz la cançó mallorquina»

Després de l'actuació d'ahir vespre del quartet encapçalat per Pedro Iturralde en el cicle de Jazz a can Torró, patrocinat per Colonya Caixa Pollença, aquest mestre del jazz espanyol torna a pujar avui a l'escenari de l'Auditori dels Hams. La qualitat d'aquest músic compositor, entusiasmat a rescatar temes musicals del passat per atorgar-los una nova harmonia i recobrar-los per al públic d'avui, congregà ahir vespre un audotori de 350 persones que omplia de gom a gom el recinte.

L'èxit de convocatòria d'ahir es repetirà avui en la segona gran gala que oferirà aquest quartet. Un milenar de persones ja han exhaurit totes les entrades per assistir a un concert amb un repertori de temes que combina peces pròpies i adaptacions d'altres populars i clàssics.

De la seva visita a Mallorca espera treure bon profit i considera del tot interessant el seu objectiu, fer-se amb un disc de cançó mallorquina per poder adaptar els seus ritmes i sons al jazz. La vesprada d'ahir, com la d'avui, s'iniciarà amb Old friends, una composició en la qual tenen cabuda una mescla de temes de diferents estils musicals mesclats sota una base jazzística.

La seguirà Fulles mortes, excel·lent solo de clarinet interpretat per Iturralde en el qual els silencis musicals se succeeixen aconseguint fusionar la música amb el temps. Peces prou conegudes com Saludade, tema principal de la pel·lícula El viaje a ninguna parte de Fernando Fernán Gómez, també formen part principal del repertori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris