algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Breus

• Literatura

La poesia segons Hierro El poeta José Hierro va dir a Santander que la poesia «és d'un pudor i d'una impudícia absolutes», perquè amb ella es diu obertament i per a l'eternitat allò que «no ens atrevim a dir a qui tenim devora». Hierro llançà aquesta paradoxa als alumnes del taller de creació literària que ha començat a impartir a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, poc després que l'emoció no el deixàs finalitzar la lectura d'un dels seus poemes, uns versos en els quals parlava sobre la recerca impossible d'un passaport en una Espanya difícil. EFE.

Centenari de Jorge Luís Borges Jorge Luis Borges, l'escriptor argentí més influent del segle XX, domina aquests dies la vida cultural de la seva ciutat natal, Buenos Aires, on des de tots els fronts artístics se li ret homenatge amb motiu del seu centenari. Des de fa més d'un mes no hi ha un sol dia que en l'agenda cultural no figura un acte en memòria de Borges, però a mesura que la data del natalici de l'autor d'El Aleph s'acosta, les activitats es multipliquen. Entre els actes realitzats es va afegir l'exposició Un present del futur, que arriba de Venècia i després de Buenos Aires passarà per Mèxic i Espanya, entre d'altres països. EFE.

Mor Janoj Levin El dramaturg contemporani més conegut i prolífic d'Israel, el també escriptor i poeta Janoj Levin, va morir als 56 anys, dimecres, a Tel Aviv. Levin va escriure 34 obres de teatre que giren entorn de l'existència humana, les guerres, el patiment, la humiliació, el sexe i la mort. La seva primera obra de teatre, Tu, jo i la pròxima guerra, es va estrenar fa trenta-un anys, un després de la Guerra dels sis dies de 1967, i que va aixecar gran polèmica. Dos anys més tard, Levin va estrenar La reina de la banyera, una obra en la qual criticava el concepte del que en aquest país es qualifica de «guerra de no hi ha més remei» i el del Gran Israel, i que va crear un gran escàndol i es va representar només devuit vegades. DdB.

• Arqueologia

Queden deserts els concursos Les restauracions del jaciment de Càparra, el circ romà, el poblat romà de Càceres el Vell i el jaciment preromà de Castillejos II no seran les properes actuacions del projecte Alba Plata, ja que els concursos romangueren deserts. En els concursos dels quatre projectes s'oferia la possibilitat que hi optassin, en unió temporal d'empreses, arquitectes i arqueòlogs, ja que en les propostes hi havia treballs relacionats amb excavacions com l'adequació de jaciments per què poguessin ser visitats. Concretament, quedaren deserts per motius tècnics, ja que no arribaren a passar la fase de documentació. Llavors, es tornaran a treure a concurs durant els primers dies del mes de setembre.E.P.

• Museu

Més sobre el Guggenheim El batle de Bilbao ha manisfestat que les declaracions de l'arquitecte Fernando Higueras en les quals compara el museu Guggenheim amb «llaunes de llet condensada trepitjades i esclafades» estan fetes «amb nostàlgia», perquè ell volgué fer alguna cosa semblant però no va poder». El batle subratllà la qualitat de l'obra de Gehry, que qualificà d'«obra arquitectònica de primera categoria», i va insistir que els bilbaïns estan «molt contents amb ella». Azkuna afirmà que Higueres «pot dir el que vulgui, però nosaltres també podem respondre que és una obra extraordinària». EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris