cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

La 'Cassini-Huygens' passa amb èxit sobre la Terra en el viatge a Saturn

Els científics estaven satisfets pel bon funcionament de la missió

Els científics encarregats del seguiment de la sonda espacial Cassini-Huygens, que va passar la matinada d'ahir a només 1.171 quilòmetres de la Terra per prendre impuls en el seu viatge cap a Saturn, expressaren ahir la seva satisfacció pel bon funcionament de la missió, que realitzen conjuntament les agències espacials europea, ESTA, i nord-americana, NASA.

En aquest sentit, l'especialista de l'ESTA per a la missió, Jean-Pierre Lebreton, va assegurar que «tot va anar perfectament». Va afegir que «només hi havia una possibilitat entre un milió que es produís un encontre fortuït amb l'atmosfera terrestre» i va subratllar que «no es tracta d'un reactor nuclear».

Per tant, en el cas que s'hagués produït la «possibilitat infinitesimal» d'una trobada entre nau i atmosfera, la matèria radiactiva alliberada no hauria de tenir un efecte major que el que produeixen els hospitals mitjançant els seus equips de radiografies, va dir la font. «Estam molt contents. Ara, ens quedam a l'espera d'afrontar l'excitant missió de descobrir l'interior de l'atmosfera i la superfície de Tità, la major de les llunes de Saturn».

Segons han comprovat els responsables del centre de control de la Agència Europea de l'espai (ESTA) a Darmstadt (Alemanya) i els del centre de la NASA a Pasadena (Califòrnia), la Cassini-Huygens es va acomiadar de la Terra després de completar un «precís» acostament a la Terra. Concretament, a les 5.28 hores (hora espanyola) va estar només a 1.171 quilòmetres de distància de la superfície del Pacífic sud.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris