algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els romeus de Sant Bernat partiran demà de Cort per arribar a la Real

L'Ajuntament espera molta participació en aquesta festa civicoreligiosa

La romeria de Sant Bernat torna a dur-se a terme demà. La cita és a les 19 hores amb la concentració de caminaires a la plaça de Cort. El sus serà un poc més tard: devers les 20 hores. Només manquen ganes i un bon calçat per fer un traçat ben tradicional que els portarà fins al monestir de la Real, que celebra el seu patró, sant Bernat. La música la posaran la colla de xeremiers encapçalant la romeria que els durà per diferents carrers de la ciutat.

Mentrestant, al monestir ja hi haurà festa, amb l'ofici solemne de Vespres Cantades i benedicció de l'alfabeguera. Al voltant de les 21 hores, està prevista l'arribada dels primers romeus a la creu dels Monjos. Els donaran la benvinguda el ball dels Gegants de la Sala i dels Gegants Xeremiers, acompanyats de la Colla de Xeremiers. Allà hi haurà aigua fresca... i el famós gelat que s'afegeix com a al·licient a la caminada.

Després, ja ben reposats, els romeus podran admirar el castell de focs, i sumar-se a la revetla de Sant Bernat, amb l'actuació dels grups la Rondalla de Bellver i Música Nostra. Les previsions de l'Ajuntament (aquest és un dels primers actes que ha presentat la jove regidora de Participació Ciutadana, Maria Josep Frau) són que es reuneixen devers dues-centes o tres-centes persones. Els regidors José María Rodríguez i Jordi Llabrés hi han confirmat l'assistència.

La romeria de Sant Bernat es remunta al segle XIV. Juntament amb la de la Bonanova són les úniques que perviuen en l'actualitat, ja que, amb el pas del temps, totes varen anar desapareixent. Potser va ser la ubicació del monestir de Sant Bernat, als afores de Ciutat, allò que possiblement en motivà el caràcter popular. Des de fa uns anys, l'Ajuntament de Palma, a petició d'entitats de la zona i del monestir, decidí donar-li un nou impuls per tal d'intentar recuperar la festa amb tota la seva esplendor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris