algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Òpera de Rossini per a un poliesportiu

La representació de «L'italiana in Algeri» a Es Galatzó enllesteix els darrers preparatius

Serà una nit especial. La música omplirà un poliesportiu, el d'Es Galatzó, però ho farà amb música clàssica, una òpera de Rossini, L'italiana in Algeri. Apropar aquest tipus de música al major nombre possible de gent i adaptar-se a un espai com un centre dedicat a l'esport són els dos grans reptes d'aquest muntatge, que es representarà el proper nou de setembre dins les festes del Rei en Jaume, i que ha estat impulsat per Francesc Bonnín. «És una primera experiència i la veritat és que estam molt contents de com està sortint, però és molt difícil de muntar», comentà Bonnín.

El responsable d'aquesta representació destacà la bona acústica del poliesportiu. «Amplificat se sent perfecte, segur que anirà bé i no serà la darrera cosa que fem», afegí el músic, i responsable del Cor del Teatre Principal. Una orquestra integrada per trenta persones, el mateix nombre de components del cor, i set solistes constitueixen la base de l'ambiciós espectacle. «Són solistes de primera línia, gent que ha fet feina en llocs com el Liceu», destacà el director. En aquest sentit, Bonnín apuntà els noms de Mireia Pinto, Josep Pieras, Rocardo Bota, Vicens Esteva, Isabel Rosselló, Marisa Roca i Miquel Solé. La direcció escènica serà a càrrec de Jordi Godall mentre que el vestuari ha estat tasca d'Antoni Grau.

La tasca d'aquest creador no ha estat una feina fàcil. Fa tres mesos que Grau treballa perquè aquesta història bufa de princeses italianes raptades per àrabs amants de perles enormes, brillants cridaners i plomes espectaculars, tengui tota la vistositat possible. «Estic molt il·lusionat perquè és la primera feina grossa que faig aquí. Havia estat molts anys fora, treballant a Sant Sebastià però fins ara aquí només havia participat a la Nit de la Copla», apuntà el modista. El seu taller és ple de tot tipus de vestits, en té emmagatzemats mil cinc-cents, però els de L'italiana in Algeri són gairebé tots nous. Peces creades per a l'ocasió i a la mida dels artistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris