nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Mallorca ho brinda i Alemanya no ho consent

La manca de permissivitat que pateix el germànic al seu país, aquí es veu prou compensada

99956

Per sufocar la calor, panxa a l'aire i cervesa amb canyeta, no hi ha res millor.

Fent un esforç gens menyspreable, rescataren del baül dels records la roba que tenien d'anys ençà per adaptar-se a la seva vestimenta. Amb calcetins a la maleta, sandàlies, calçons curts i gorra amb visera, els semblà que, poc més o manco, l'equipatge estava complet. No obstant això, l'experiment preparat durant dies per una parella amb ganes de viure unes vacances a Alemanya respectant l'estil de les de Mallorca no els sortí com esperaven.

Se'ls tragué fora de la catedral de la ciutat de Colonya perquè anaven vestits «poc dignes», els centres comercials també els vetaren l'entrada, alguns bars els feren fora perquè bebien «sangria» en poals i simulaven anar gats... En poques paraules, ni tan sols els deixaren posar la música amb el volum alt i gairebé visqueren un calvari per haver adoptat els costums que gran part d'aquests ciutadans centreeuropeus prodiguen per la nostra terra.

El fet és que fins i tot la premsa alemanya es va fer ressò de l'itinerari d'aquesta parella i el diari sensacionalista Bild informà de bona part dels avatars que patiren en la seva visita. Això sí, el reportatge no va aconseguir que els turistes que passegen per la Platja de Palma canviassin gens ni mica la seva conducta. Com un dia qualsevol, el balneari sis començava a servir, a les 10.00 hores del matí, el milenar de litres de cervesa i el mig milenar de litres de sangria que normalment es despatxen cada jornada.

Les taules, a ritme bakalader, no trigaren molt a estar ben plenes d'alemanys, la majoria panxa a l'aire i coberts amb les més estrambòtiques imatges corporals. A les 11.00 hores, la bauxa ja era començada. Dos guàrdies jurats es posaven enfront de l'establiment per controlar qualsevol possible desgavell. Les partides de pòquer de tant en tant apareixen, com també els reptes per veure qui fa la rialla més forta. Així mateix, algun dels clients de major edat llegeix les lletres grosses del diari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris