muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Pintura

Litografies inèdites de Picasso Una selecció de 50 litografies inèdites, realitzades per Pablo Picasso entre 1923 i 1958, es presentà ahir en la sala d'exposicions de la fundació de la caixa d'estalvis BBK, a Bilbao, on romandrà fins a mitjan octubre. La mostra, que va pertànyer a una col·lecció particular i actualment és propietat del Museu Pablo Picasso de París. L'exposició fou presentada per Martine Soria, comissària de l'exposició, que va remarcar el seu caràcter inèdit. L'esmentada col·leció d'obres està agrupada en tres sèries: «Tauromàquia», «Dona» i «Natura morta».EFE. El 'Quatroccento' a Santiago
La principal aportació italiana a l'exposició «Santiago», oberta per la Conselleria de Cultura gallega fins a final de l'any Jubilar, són tres quadres del 'Quatroccento' de la Pinacoteca Vaticana, relacionats amb la vida de Santiago el Major i amb la història de les peregrinacions. L'exposició està formada per una àmplia mostra en la qual s'exhibeixen peces arribades de Mèxic, Portugal, França, Alemanya, Noruega, Suecia, República Txeca o Itàlia, entre altres països. EFE.

• Literatura

Reedició del llibre Mi teatre La Societat General d'Autors i Editors (SGAE), reedita el llibre de Sinesi Delgado titulat Mi teatre. Aquesta és una obra clau en el testimoni de l'SGAE i compta amb tot detall la lluita que els pares fundadors tingueren el passat segle, fins aconseguir fer realitat la societat de gestió espanyola. La directora del Centre de Documentació i Anàlisi d'SGAE, Maria Luz González Peña, ha estat l'encarregada de realitzar l'edició crítica d'aquesta obra. La primera edició de Mi teatro data del 1901 i en aquesta apareixen nombroses fotografies dels autors i llocs que varen tenir importància en el naixement de la Societat.E.P.

Editat un llibre sobre la poesia andalusa La Conselleria d'Educació i Ciència de la Junta d'Andalusia ha editat el llibre Panorama de la poesia andalusa des de la postguerra fins a l'actualitat, escrit per Ana Feu, dins de la col·leció Educació XXI, amb la finalitat d'oferir a la comunitat educativa unes línees bàsiques i actuacions sobre la creació poètica a Andalusia en els darrers 50 anys. Aquest llibre fa un recorregut detallat per l'obra de poetes andalusos «imprescindible» per entendre l'evolució d'aquest gènere.E.P.

Mor la poetessa Olga Orozco Les restes de la poetessa argentina Olga Orozco, que va morir diumenge a Buenos Aires als 79 anys, varen ser inhumats ahir en un cementeri privat de la localitat de Pilar. Orozco, una de les més destacades poetesses argentines amb una prolífica obra que es va desenvolupar entre les dècades dels 40 i 80, va morir víctima de problemes circulatoris. Nascuda a Toay, a La Pampa el 17 de març de 1920, va publicar el seu primer llibre Desde lejos, el 1946. AFP.

Congrés de Polipoesia Del 16 al 18 d'agost se celebra, a Barcelona, el Primer Congrés Internacional de polipoesia i el 7è Festival de Polipoesia de Barcelona. La polipoesia és un moviment poètic fundat a Itàlia l'any 1983 per Enzo Minarelli i altres poetes. Des d'aleshores, s'ha estès arreu del món i són molts els poetes que radicalment o d'una manera o de l'altra la practiquen. El programa inclou conferències, vídeoperformance, vídeopoesia i taules rodones. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris