cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Les darreres matances moderen les escenes violentes a vídeojocs produïts a Hollywood

Arran dels tirotejos registrats els darrers mesos als Estats Units, Hollywood començà a moderar les escenes de violència a les pel·lícules i vídeojocs, segons el setmanari nord-americà Newsweek a la seva edició d'ahir. «Tot i que no consider que els programes violents siguin responsables de la violència urbana, es pot donar cert crèdit a la idea que són factors que contribueixen», declarà el director d'un dels principals estudis cinematogràfics.

Productors de televisió i de cinema ja han estat blanc de crítiques després dels recents tirotejos registrats a escoles i llocs de treball de diversos punts dels Estats Units. Segons una enquesta de Newsweek, el 78 per cent de les persones consultades estimen que els mitjans de comunicació són «un poc» o «molt» responsables d'aquests incidents.

La setmana passada, la comissió federal de Comerç inicià una investigació sobre la promoció de programes i jocs violents destinats als nins. Per aquest motiu, la pel·lícula Scream 3 ja fou modificada i serà estrenada a la seva versió moderada. «Estan esterilitzant la violència», declarà el realitzador Wes Craven durant una conferència. «No temen el que puguin fer els nins, sinó allò que pugui fer el Govern», afegí.

En aquesta onada de violència dels darrers mesos als Estats Units s'inscriuen un tiroteig a l'institut Columbine de Littleton (Colorado), per abril, quan dos estudiants mataren dotze companys i un professor. Seguiren un tiroteig a un altre institut pel maig que deixà sis ferits i a Atlanta per partida doble: el 12 de juliol, set morts, i el 29 del mateix més, tretze.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris