algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Breus

• Poesia

Congrés de polipoesia Poetes de 17 països participaran des d'avui i fins al pròxim 18 d'agost en el I Congrés Internacional de Polipoesia i en el VII Festival de Polipoesia de Barcelona. Els certàmens, que es duran a terme en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en el marc de la Festa Major de Gràcia, estan organitzats per l'Associació de Performers, Artistes i Poetes Associats. El lema del I Congrés Internacional de Polipoesia és «La poesia en el segle XXI : tendències i tecnologia», i sobre aquest tema hi haurà conferències, videopoemes, taules rodones, actuacions i diverses mostres de les tendències internacionals més actuals de la poètica. Els pròxims congressos tindran lloc l'any 2001 a Bolonya i el 2003 a São Paulo. La polipoesia és un moviment fundat a Itàlia el 1983 per Enzo Minarelli i altres poetes i desenvolupa aspectes de la poesia que van més enllà dels literaris, ja que posen molta atenció a la tecnologia de la societat actual.E.P.

• Homenatges

Recordant la mort de Lorca Texts inèdits del cantaor de Màlaga Miguel de Molina al·lusius a la mort de Federico García Lorca seran llegits el pròxim dimecres durant els actes commemoratius del 63è aniversari de l'afusellament del poeta granadí, la matinada del 18 al 19 d'agost de 1936. El director del Museu-Casa Natal de García Lorca, Juan de Loxa, va dir que les reflexions de Miguel de Molina varen ser donades la setmana passada pel nebot del cantant, qui es va referir a les tràgiques sensacions que va tenir quan era apallissat a la sortida d'un teatre de Madrid i creure que allò acabaria com la nit en la qual García Lorca va ser conduït a un barranc als afores de Granada per ser afusellat. EFE.

• Exposició

L'afany de l'home El pintor d'Almeria establert a Barcelona Julio Barrionuevo va inaugurar el cap de setmana passat a la galeria Cyprus Art, a Sant Feliu de Boada (Girona), una exposició de 45 quadres que giren entorn del laberint com a tema monogràfic. La suggestió del laberint romandrà a la galeria durant un mes. Barrionuevo (Berja, 1964) desenvolupa la mostra La suggestió del laberint prenent aquest símbol com un concepte d'«el dubte, la incertesa que envolta qualsevol persona d'aquest temps», a la vegada que mostra «l'afany de cercar, d'avançar sense saber sempre cap on porta un camí», segons ha explicat. L'autor d'Almeria utilitza per primera vegada el concepte del laberint com a tema monogràfic, encara que ell mateix destaca el fort contingut simbòlic de tota la seva obra, per la qual cosa no es tracta d'un figurativisme en el sentit estricte, com passa amb els seus laberints. E.P.

• Publicacions

A la caça dels nous talents La història de la literatura no està exempta d'errors, com els que varen cometre dues o tres editorials que en els anys 60 rebutjaren publicar La Ciudad y los perros, la novel·la que després va donar fama a Mario Vargas Llosa; però cada vegada això és més difícil, ja que la indústria ara està a la caça de nous talents. Responsables d'editorials espanyoles asseguren que en l'actualitat és quasi impossible que una bona obra literària d'un escriptor desconegut no arribi a ser editada i es quedi en el calaix del seu autor. Una dotzena d'editorials, des de petites que han nascut amb l'esperit de ser l'entrada d'escriptors novells a les més grans i «venerades», estan atentes a la possibilitat de descobrir escriptors, la tasca més gratificant i satisfactòria pels editors.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris