algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Les postals mostren els millors paratges

Els turistes recorden a través de les imatges les vacances que han passat a les nostres Illes

AURORA FERRER. Palma.
Si les Illes ofereixen paisatges idíl·lics, a les postals encara veurem indrets més maravellosos de la geografia física. Per això, no és estrany que, pràcticament cap turista, no se'n vagi sense adquirir-ne alguna. Els preus oscil·len des de les vint-i-cinc pessetes, les més econòmiques, fins a les dues-centes. Encara que les més belles, fetes amb litografies, gravats o altres tècniques més sofisticades, pugen més de preu, és clar. Però és un souvenir que és a l'abast de tothom.

Hi ha postals de totes les mesures, grans i petites; formes, quadradres, rectangulars, rodones; de tot tipus, fotografies, gravats, litografies.... n'hi ha per a tots els gusts. Quant als motius, les més habituals són les fotos panoràmiques, que mostren paisatges de les platges; dels pobles més emblemàtics, com Deià, Soller, Formentor, Pollença; de les joies arquitectòniques, com ara la Seu, el castell de Bellver, la Llonja, molins, façanes de possessions.... Aquestes són, sense dubte, les més sol·licitades i les que ofereixen el millor i més fidel testimoni del que és la geografia illenca.

Però encara hi ha més assortiment, com mostres de la cultura, representada mitjançant els vestits tradicionals o amb un pentagrama dibuixat amb la lletra d'un bolero mallorquí. Amb menys varietat, trobam també postals que mostren imatges no tan típiques i que evoquen, més aviat, el sud, és a dir, Andalusia, emprant exclamacions com olé o, fins i tot, commemoratives de l'Exposició Universal de Sevilla 1992. És tan gran l'assortiment de postals que, és clar, hi ha una mica de tot. Malauradament, algunes imatges ens poden fer, ben bé, recordar els anys setanta, amb al·lotetes a la platja en top less, o algunes caricatures que i·lustren situacions de dubtós gust.

Potser la postal més triada i emblemàtica té com a motiu la Seu de Palma, aquesta es pot comtemplar des de tot els seus angles, amb diferents perspectives, amb el seu aspecte diürn i amb la seva il·luminació al vespre, a un primer pla o mostren els seus voltants, també hi ha imatges del seu interior, i és que la Seu és una gran mostra arquitectònica de l'estil gòtic de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris