algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Pintura

Bennàssar retira part de les seves obres El pintor Bennàssar decidí despenjar part dels quadres que presentà en l'exposició «Apamant el viure», a causa de la desavinença amb els organitzadors del Festival de Pollença, als quals acusà de manca de respecte i insensibilitat cap a la seva obra. Aquesta exposició s'inaugurà dissabte passat en el Convent de Sant Domingo, on es mostrava part de l'obra pictòrica realitzada els darrers anys per l'artista. En concret despenjà aquells quadres que s'exposavan al Claustre, una vintena dels quaranta que conformavan aquesta exposició. DdB.

Robatori d'obres de Dufy A un galeria parisina rebaren un total de denou obres de Raul Dufy, segons informà el seu propietari. El total d'obres robades són denou, cinc olis, deu aquarel·les i quatre dibuxos i estan valorades en 3 milions de francs. La víctima, un belga que ha romàs a l'anonimat, confià a la propietària d'una galeria parisina que organitzava una «exposició itinerant en 2000-2001». Malgrat els dispositius de seguretat, els dipòsits de l'edifici situat a l'avinguda de Messine del barri 8 de París foren sostrets, possiblement per especialistes, ja que encara que hi havia altres obres d'art contemporani, només s'endugueren les de Dufy.AFP.

• Exposició

Jaume Muxart exposa a Barcelona El Museu diocesà de Barcelona Pia Almoina acollirà una exposició del pintor Jaume Muxart, que inclou un centenar d'obres sobre la muntanya de Montserrat. Aquest pintor na néixer a Martorell el 1922 i el 1995 fundà el grup Taüll al costat dels pintors Jordi, Cuixart, Alleu, Guinovart, Tharrats i Tàpies.E.P.

Jaume Plensa exposa a Austràlia L'escultor català exposarà al museu Repertium de Salzburg, Austràlia. Aquest museu ofereix unes instal·lacions que utilitzen les possibilitats creatives de l'espai i de l'idioma. El treball per al Rupertium consta de tres columnes transparents, amb llum per dintre, que porten inscrit un text de Johann Wolfgang Goethe- en al·lusió al 250è aniversari del seu naixement que es recorda enguany, sota el títol «Vine amb mi! Vine amb mi!», així com d'Allen Ginsberg, titulat «Scholars of war» i de Vicent A. Estells, denominat «Hotel París».EFE.

• Guardó

El Guggenheim, guardonat El museu Guggenheim de Bilbao obtingué el guardó, conegut pel nom IIDA, que concedeix la Societat d'Enginyeria d'Il·luminació de Nord-amèrica, amb el fi premiar el disseny més professional, enginyós i original en aquest camp. Aquesta Societat reconegué l'excel·lent disseny d'il·luminació de l'edifici de Frank Gehry. Les característiques arquitectòniques de la pinacoteca amb les seves formes corbes i volums ondulants, les excepcionals dimensions d'algunes de les seves sales i els sòtils alts no permetien, des del punt de vista estètic les solucions clàssiques de la il·luminació convencional.E.P.

• Arqueologia

«Estan violant a Roma» El responsable dels monuments arqueològics romans, Adriano La Regina, opina que la forma en què s'està portant el tema en vistes al Jubileo de l'any 2000 és una «rentada de cara» i «una autèntica violació» de la capital. Ho va fer mitjançant una carta dirigida a l'Ajuntament i a un diari de major difusió del país. Del que més es queixà de la Regina és dels cartells publicitaris que cobreixen les façanes dels edificis públics que s'estan restaurant.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris