algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Drama i dansa a l'estil tradicional japonès

Pollença rep en exclusiva dues actuacions d'un grup de teatre Noh durant el seu Festival

103902

El grup de teatre. Davant, amb americana, el gran mestre.

J. M .

Les dues úniques actuacions del grup de teatre Noh japonès Kokoromi-No Kai a Europa es faran en exclusiva a la nostra Illa. La primera tingué lloc ahir al vespre, i la segona serà demà a les 22 hores. Les localitats estan ja gairebé exhaurides, però potser que encara hi hagi qualque possibilitat d'aconseguir-ne una.

Les actuacions formen part de la programació del 38è Festival de Pollença, que té lloc durant l'agost i el setembre. El teatre Noh, dut directament des del Japó per un grup format a la ciutat de Kyoto (antiga capital), serà potser el plat més fort del festival d'aquesta temporada.

El programa de la companyia Kokoromi-No Kai compta amb la representació de dos tipus de teatre japonès: Noh i Kyogen. Segons ens explicà Eugen Prokop, director artístic del Festival de Pollença, el més difícil ha estat reproduir una llotja a l'estil japonès, amb la inclinació necessària i cuidant que les línies siguin molt netes. Per això, ha vengut expressament un director tècnic japonès.

Prokop conegué fa anys el director de Kokoromi-No Kai, Tsutano Matsuko (de la ciutat d'Osaka). L'escassa cooperació que brindà l'ambaixada del Japó quan el Festival de Pollença contactà amb ella per demanar un grup de teatre Noh, féu que Prokop decidís parlar directament amb Matsuko. Dur a terme el projecte no ha estat gens fàcil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris