cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

L'enigma sobre el presumpte cor de Lluís XVII és a punt de ser revelat

Amb una senzilla prova se sabria si és fill de Maria Antonieta

El gran enigma històric al voltant del presumpte cor dissecat del fill del rei Lluís XVI i Maria Antonieta podria revelar-se en breu gràcies a una simple prova genètica. El duc Jacques de Beauffremont, president del Memorial de França, responsable de la relíquia, va anunciar que «el setembre ho posarem tot en marxa per descobrirvetllar l'enigma».

«Si, efectivament, el cor que està dipositat (d'ençà 1977) en la necròpoli reial de la Basílica de Saint-Denis pertany al fill de Lluís XVI, s'haurà de fer quelcom important», va indicar en al·lusió a una cerimònia o homenatge. El Memorial de França tracta de recaptar des de fa mesos els fons necessaris perquè un reputat especialista de la Universitat de Lovaina, el professor Jean-Jacques Cassiman, faci les pertinents proves d'ADN. Les anàlisis seran contrastades després amb les proves realitzades ja a descendents de la família de Maria Antonieta, i d'aquesta manera es podrà saber si el nin que va morir en la presó de Temple el 8 de juny de 1795 era el fill del rei i de la reina decapitats durant la revolució francesa.

Si els resultats són positius, una de les primeres conseqüències serà la frustració definitiva dels que diuen que Karl-Wilhelm Nundorff, mort el 1845, era el petit dofí que va poder escapar de la mort. El juny de l'any passat, el professor Cassiman va donar un primer revés a les esperances dels partidaris de Nundorff, en comparar l'ADN d'un húmer d'aquest presumpte Lluís XVII amb el d'un cabell de Maria Antonieta i presentar resultats negatius.

Un altre dels actors d'aquesta investigació és l'historiador francès Philippe Delorme, autor del llibre L'Affaire Louis XVII, que, convençut que «el petit rei» va morir víctima de tuberculosi, va demanar a Cassiman que continuàs les investigacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris