cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• Exposició

Lola Garcia mostrarà part dels seus olis El pròxim dia quinze d'agost s'inaugurarà una exposició a Consell, a la Casa Consistorial, on tindrem l'oportunitat de contemplar part de la col·leció d'olis de la pintura de Lola Garcia. En la seva obra destaquen magnífiques figures humanes femenines i de nins, amb una forta intensitat expressiva i forts efectes lumínics i recreant àmbient perfectaments reproduïts. També presenta una sèrie de natures mortes, en què els elements adquireixen gran riquesa i volum. DdB.

«Terra» de Sebastiao Salgado El fotògraf brasiler exposarà a Sant Boi de Llobregat el seu darrer treball denominat «Terra», és un conjunt de 45 instantànies en blanc i negre que denuncien la injustícia que pateixen des de fa anys els pagesos del Brasil. Inclou també l'edició d'un llibre amb el mateix títol amb texts de l'escriptor portuguès José Saramago i del compositor i poeta brasiler Chico Buarque. Tots els fons recollits amb l'exposició i la venda del llibre es destinaran al Moviment de Treballadors Sense Terra. E.P.

• Pintura

Conferència de Coll i Bardolet L'artista oferirà el pròxim dia 18 d'agost a Vall de Núria, una conferència col·loqui, en què tractarà sobre els petits conceptes de la pintura contemporània; les tendències de la pintura d'avui; explicarà la trajectòria i la seva evolució personal, des de l'impressionisme, passant pel figuratiu i l'abstracte; així com reflexionarà sobre la seva dilatada vida de treball. Seguidament hi haurà un concert de piano interpretat pel pianista gironí Marc Berloso. DdB.

Error històric El director general del Museu Guggenheim, Juan Ignacio Vidarte, assegurà ahir que «és un error històric que El Guernica de Picasso no es pugui comtemplar, a manco una vegada, en el País Basc», també afegí que encara que a l'actualitat no s'hagi adreçat una altra petició expressà si s'observa una posició que qualificà de «més receptiva» per part del museu madrileny. Vidarte recordà que la primera vegada que es va plantejar la petició va ser amb motiu de la inaguració del museu. EFE.

• Formació

Activitats universitàries a Maó El setembre tindrà lloc a Maó la quarta edició de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei, en què hi haurà un total de deu cursos dividits en dos grups temàtics. Al primer, s'hi inclouen cinc cursos dels camps de l'arqueologia; del turisme i dels estudis mediambientals. Aquest darrer presentarà tres cursos ben diferents, un sobre el tema de la fragmentació de l'hàbitat i de la conservació de les metapoblacions, un sobre l'economia ambiental i la gestió del territori i el tercer sobre l'aplicació de la teledetecció a l'observació meteorològica i climàtica. Al segon, més miscel·lani, hi haurà també cinc cursos. DdB.

• Institucions

El conseller Pons a Eivissa La manca de grans equipaments culturals va ser una de les qüestions que va abordar la consellera de Cultura del Consell Insular Pitiús, Fanny Tur, amb el responsable d'Educació i Cultura del Govern balear, Damià Pons, que va realitzar la seva primera visita oficial a l'Illa. El conseller va reconèixer la manca d'infraestructures, entre les quals va destacar una biblioteca amb les mateixes característiques que les que han estat transferides als consells de Mallorca i Menorca per part del Govern central. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris