algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

L'editorial Proa publica «A punta de dia», llibre recuperat de Hemingway

En la col·lecció de butxaca sortiran obres de Hesse i Greene

L'editorial barcelonina Proa encara un hivern calent amb novetats molt atractives per als lectors en català. Tal volta el que més cridi l'atenció de la llista que prepara aquesta prestigiosa editorial, dins la col·lecció Beta, és la novel·la A punta de dia, que mai no va publicar Ernest Hemmingway però del qual el seu fill Patrick n'ha rescatat i restaurat el llibret i que s'ha publicat arreu del món en motiu del centenari del naixement de l'escriptor nord-americà.

A mig camí del dietari personal, el llibre de viatges i la novel·la, Hemingway presenta al lector la Kenya dels anys cinquanta, un país colonitzat pels anglesos i sota l'amenaça de la insurrecció indígena però que fa dir a l'autor de Per qui toquen les campanes que «no record haver-me llevat cap matí a l'Àfrica sense ser feliç».

Aquesta, però, no serà l'única obra de Hemingway que Proa ha editat en motiu del seu centenari. Un adéu a les armes, producte de la intervenció de l'escriptor en la Primera Guerra Mundial, va aparèixer en el mercat fa alguns mesos. Era la contribució de Proa al centenari del naixement de l'escriptor. Dins la seva col·lecció de butxaca, Proa també prepara dues edicions de clàssics: El llop estepari, de Hermann Hesse i El nostre home a l'Havana, de Graham Greene.

Hesse fa, a El llop estepari, una recreació turmentada, poètica, d'una casta de misantrop que topa frontalment amb la societat burgesa. «Aquest llibre "va escriure Hesse" parla de greuges i de mancances; però, amb tot, no és pas el llibre d'un home desesperat, sinó el d'un home ple de fe». Hesse va rebre el Nobel el 1946 amb Siddhartha, intent de síntesi entre les civilitzacions oriental i occidental. El volum consta de 224 i té traducció de Margarida Sugranyes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris