cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

«Euroeclipsi» sense fi del món

Milions de persones seguiren el fenomen tot i que el mal temps en dificultà la visió en algunes zones

Centenars de milions d'europeus i asiàtics gaudiren ahir del darrer eclipsi de Sol del mil·lenni. El fenomen es va rebre amb expectació per tot el món, tot i que en algunes zones d'Europa el mal temps en dificultà la visió. Els que havien augurat desastres coincidint amb l'esdeveniment astronòmic no varen veure complides les seves prediccions. Aquest va ser el cas del modista Paco Rabanne, criticat pels seus veïns de París.

En altres llocs, el temor mil·lenarista portà algunes persones a acabar amb la seva vida. A Alemanya es comptaren dos suïcidis i al Brasil, tres camperols no volgueren afrontar «la fi del món». Alguns dirigents religiosos havien advertit de la necessitat de resar durant el fenomen, la qual cosa dugué gran quantitat d'egipcis a omplir les mesquites. Al Vaticà, l'eclipsi es visqué amb naturalitat i el papa Joan Pau II acabà l'audiència abans d'allò que és habitual perquè els fidels poguessin veure'l, tal com ell mateix va fer.

En moltes zones d'Europa, els niguls impediren o dificultaren la visió del fenomen. Així succeí a Brussel·les, on pràcticament no es necessitaven ulleres especials per veure el «sol negre». Al Regne Unit, on a la península de Cornualles s'havien reunit una gran quantitat de turistes per ser els primers europeus a veure l'eclipsi, els niguls contribuïren a incrementar la bellesa de l'espectacle.

A França, davant la catedral de Reims, es reuniren centenars de persones, que veieren els estels al migdia i que saludaren amb crits d'alegria el moment en què la Lluna cobrí la totalitat del Sol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris