algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'actor Victor Mature, el Samsó més immortal de la pantalla, mor als 86 anys a Califòrnia

L'actor nord-americà Victor Mature, ídol del cinema els anys 40 i 50, va morir dimecres de la setmana passada a la seva casa del sud de Califòrnia als 86 anys, segons va informar ahir la premsa. Mature es va donar a conèixer en grans produccions cinematogràfiques com el western La meva estimada Clementina (1946) de John Ford, i Samsó i Dalila (1949) de Cecil B.DeMille.

Durant la seva carrera, Mature va protagonitzar films com Crazy Horse (1955), Hanníbal (1960) i pel·lícules de romans com Demetri i els Gladiadors (1954). A partir dels anys 60 Mature va actuar en escasses pel·lícules i el seu darrer paper va ser el del pare de Samsó en la producció televisiva Samsó i Dalila (1984).

La causa de la seva mort es desconeixia ahir, però la premsa nord-americana va informar que Mature patia des de fa anys de càncer del pulmó. Mature va estar relacionat sentimentalment amb grans estrelles del moment com Rita Hayworth, Betty Grable i Carole Landis. La mort el va anar a cercar al seu ranxo de Santa Fe, als seus voltants de San Diego (Califòrnia), on va decidir retirar-se dels luxes de Hollywood fa més de trenta anys. Es va dedicar als negocis immobiliaris per fer més doblers i a la pràctica del golf per a major diversió.

La seva arribada al món del cinema des de Louiseville on va nèixer i on serà enterrat, mai no va semblar molt esperançadora. Era, en principi, una nova cara guapa en una indústria d'estrelles on va debutar amb la poc prometedora pel·lícula The housekeeper's daughter». Malgrat això, aquest actor bru i de cabell reüll, fill d'immigrats austríacs, es va convertir en el primer «tiparrot» de Hollywood, on va passar a ser conegut com beefcake (pastís de músculs) gràcies al seu treball a Samsó i Dalila.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris