lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Centreeuropa ultima els detalls per rebre el darrer d'aquest mil·lenni

El turisme i les mesures de seguretat, màximes preocupacions de les autoritats

Quan queden menys de 24 hores per a l'arribada de l'eclipsi, supersticiosos i no tan supersticiosos es preparen per a la cita. Des de Cornualles al mar Negre, una franja primeta d'ombra s'escamparà durant un quart d'hora per Centreeuropa. Per aquest esdeveniment, els respectius governs del països més directament involucrats han pres les mesures pertinents per evitar, si no la fi del món, sí que els mals siguin els menors.

A Anglaterra, un grup de druides ja han acordat reunir-se per evitar que el mal temps els espatlli la festa. A fi d'escampar els niguls, l'arxidruida Ed Prynn organitzarà uns balls tradicionals a ca seva, a la localitat de Padstow, a prop de Cornualles, i segur del seu remei, té previst casar unes quantes parelles en el precís moment en què «l'astre solar, mascle, i la Lluna, femella, entrin en contacte». Els homes del Broadscat són força més escèptics i, en previsió de l'arribada d'un front de baixes pressions, donen tan sols un 10 per cent de probabilitats de veure el fenomen en condicions. Passi el que passi, ja és segur que Cornualles duplicarà la seva població de mig milió d'habitants.

El problema de les aglomeracions turístiques es fa extensiu a un total de cinc mil localitats i capitals com per exemple Luxemburg i Bucarest, on literalment es farà de nit en ple dia. A la ciutat de Dobrich (Bulgària) l'oclusió total s'allargarà durant 2 minuts i 25 segons, i al llac de Balaton (Hongria) les poques habitacions disponibles presenten uns preus, mai millor dit, astronòmics.

L'eclipsi com a reclam turístic ha desbordat totes les expectatives i s'han organitzat per a l'ocasió tot tipus d'actes simultanis. La Fura dels Baus, aprofitant el seu darrer muntatge Faust 3.0, oferirà a les ciutats de Salzburg i Munic un espectacle que, coincidint amb l'eclipsi, aplegarà foc, música i efectes especials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris