algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El Japó, a Pollença amb una mostra de màscares i de vestits tradicionals

L'exposició, amb peces dels segles XVII i XVIII, és oberta fins dia 15

És una ocasió exclusiva per conèixer alguna cosa més sobre el país nipó, en especial sobre el seu teatre. El Museu Municipal de Pollença allotjarà la mostra de màscares i vestits tradicionals del teatre japonès Noh i Kyogen fins al 15 d'agost. La mostra la componen 12 màscares i 4 vestits. Totes les peces són en un estat de conservació excel·lent, per la qual cosa costa de creure que siguin de devers els segles XVII i XVIII, encara que no tenen una datació concreta.

L'exposició d'aquestes 16 peces complementa unes representacions del grup de Teatre Noh de Kyoto (Japó) que es faran també al Museu de Pollença els dies 13 i 15 d'agost. Representaran Kokoromi-No Kai, una peça de teatre Noh i Kyogen, semblant a les òperes dels països occidentals.

Les màscares han estat duites directament des d'allà. Aquest tipus de màscares s'utilitzen en el teatre Noh des del segle VIII, però la seva fesomia es polí durant el període Muro-mashi, als segles XIV i XVI. Les 125 classes de màscares tradicionals que hi ha estan dividides en 5 categories: els vells, els déus, les dones, els dimonis i els animals.

El material emprat per elaborar les màscares és la fusta de xiprer japonès. Una vegada tallada, se li dóna una mà de guix sobre la qual s'aplicarà el color. La major part de les màscares tenen una expressió neutra, però n'hi ha també que expressen forts caràcters facials. L'avantatge de les màscares d'aparença neutra és que l'actor mateix és qui li dóna el significat a través dels moviments corporals, per la qual cosa una mateixa màscara pot ser emprada per a una àmplia gamma d'emocions. La tria de la màscara per a la representació és una qüestió molt important.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris