cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Marc Mateu: «Els ordinadors et faciliten la feina, però sense creativitat no són res»

El mallorquí que va fer feina a «El príncipe de Egipto» treballa ara en projectes personals

81862

Marc Mateu torna a casa decidit a dur endavant projectes personals.

Va estar vuit anys fent feina a alguns dels millors centres de creació d'animació del món: Londres i Los Angeles. Participà en el primer llargmetratge d'animació de la factoria d'Steven Spielberg, El príncipe de Egipto, i a El Dorado, treball encara inèdit i que es troba en les darreres fases de producció. Formà part d'una gran maquinària, d'una empresa amb tots els mitjans, de les millors en l'àmbit mundial, i ara ha tornat a Mallorca per afrontar la feina a un altre nivell. Marc Mateu cerca el treball personal. «En un lloc com aquest s'aprèn molt, però arriba un moment que ja no et queda res per aprendre, saps el mateix que els que t'ensenyen. Llavors tens ganes de fer la teva pròpia història», comenta Mateu, qui afegeix: «La veritat és que fas feina per gent molt bona, però no deixes d'estar treballant per allò que convé a una majoria».

Mateu té ganes, doncs, de deixar de ser part d'un engranatge, de ser una petita part d'una maquinària. Un fet que pot arribar a malmetre, fins i tot, la pròpia creativitat, tot i que Mateu es reconegui un privilegiat en aquest sentit. «En el meu cas, la meva feina sí era de creativitat personal. Primer treballava en els fons, després rebíem els story-boards i els donàvem la forma cinematogràfica, teníem molt de contacte amb el director», recorda Mateu. Creativitat encarrilada a través de les noves tecnologies, una assignatura lleugerament pendent per Mateu. «Allà desenvolupaven els seus propis sistemes i programes, però jo he de dir que mai no vaig anar a cap dels cursets. Sempre els feien després de dinar i, desgraciadament, m'adormia», explica. Així, doncs, no és imprescindible ser un crack de la informàtica per fer feina en aquest món?. «A mi m'agrada més la feina més creativa. L'ordinador és una eina que s'ha de saber emprar en el seu moment. Pensar que t'ho arreglarà tot és ser juràssic. Primer de tot és saber què vols fer i utilitzar-lo», comentà.

Si fa o no fa té la mateixa opinió sobre els efectes especials. S'han de saber emprar. «Els ordinadors et faciliten el toc de realisme necessari, et poden ajudar en el moment de la feina, però sense creativitat no són res. Tothom sap que els efectes especials es poden fer, que gairebé tot es pot crear, però s'ha d'aplicar en l'instant just i, sobretot, en una bona història», comentà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris