nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

La troballa de claus d'elefant a Kenya fa témer la tornada de la caça furtiva

Ara fa deu anys que es prohibí a Àfrica el comerç internacional d'ivori

La troballa de diversos claus d'elefant enterrats en una zona del nord de Kenya ha aixecat el temor que la caça furtiva hagi tornat a Àfrica després de deu anys de prohibició del comerç internacional d'ivori. Les peces, amb un pes aproximat als 350 quilograms, estaven enterrades a camps pròxims a la localitat de Maralal, a devers 300 quilòmetres al nord de Nairobi, la capital kenyata.

Uns 45 claus que pertanyen a més de 23 elefants, deu d'ells mascles adults i la resta femelles o cries, foren localitzats a tres llocs diferents, un dels quals a un camp de blat de moro, probablement perquè passàs desapercebut. Tot apunta que les peces estaven destinades al tràfic d'ivori i amb tota probabilitat haguessin acabat sent comercialitzades a Somàlia i Etiòpia per ser venudes després en els mercats de l'Orient Llunyà, principalment Japó.

Un clau d'elefant adult pesa devers tres quilograms. El preu d'un quilo d'ivori en el mercat negre oscil·la entre els 15 i els 35 dòlars, és a dir entre poc menys de 2.500 pessetes i 5.700. Segons les autoritats de Kenya, es tracta del major carregament d'ivori trobat en els darrers deu anys en el país, on els elefants constitueixen una de les principals atraccions dels parcs naturals visitats anualment per milers de turistes.

El comerç d'ivori va ser prohibit en la convenció adoptada a Kyoto (Japó) el 1989, però excepcionalment el febrer passat s'autoritzà Namíbia, Zimbawe i Botswana a vendre 50 tones a Japó, a canvi que els beneficis fossin destinats a la protecció dels paquiderms.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris