algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Breus

• Literatura

8-Agost en català La consellera de Cultura del Consell de les Pitiüses, Fany Tur, anuncià ahir que a partir de l'any que ve només es podran presentar al premi 8 d'agost treballs escrits en català i no en castellà, com es feia fins ara. Tur també avançà que en properes edicions el jurat estarà integrat per persones de «reconegut prestigi» dins l'àmbit cultural i en quedarà exclòs qualsevol polític. Enguany els premis s'han concedit a les obres de Joan Josep Serra Rodríguez (Fortificaciones rurales en la isla de Ibiza: las torres de refugio prediales) i a Maria Elena Mateu Prats (El mundo devocional en Ibiza, retablos y imágenes del coleccionismo). Els guardons es lliuraran diumenge, durant la festa de sant Ciriac.EFE.

• Troballa

Tombes a Grècia Vuit tombes de l'època arcaica (segle VI a.C.), que contenien gerros i trossos de joies, foren descobertes a Calcídica, al sud de Salònica. Les tombes es trobaren per casualitat i demostren, segons els especialistes, les relacions comercials de diferents zones.AFP.

• Exposició

Art rupestre El castell dels Fajardo, a Vélez Blanco (Almeria), acull des d'ahir una exposició sobre «L'art rupestre a l'arc mediterrani», promoguda per sis comunitats autònomes. La mostra té com a principal objectiu donar a conèixer aquest patrimoni, que afecta 757 jaciments arqueològics d'aquestes comunitats.E.P.

Caravaggio El mes que ve s'inaugurarà al museu d'El Prado una exposició de Caravaggio, amb un total de 21 obres, entre les quals figuren algunes importants com La Verge dels Palafreners, de la galeria Borghese de Roma i altres obres procedents de col·leccions franceses, espanyoles i americanes.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris