cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Breus

• Exposició

«Eivissencs anònims» El centre cultural de can Ventosa acollirà des d'avui l'exposició Eivissencs anònims, coincidint amb la celebració de les Festes de la Terra. La mostra, organitzada conjuntament per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa i la Conselleria de Cultura del Consell Insular, està integrada per una col·lecció de fotografies realitzades als anys 60, retrats estàtics en blanc i negre de famílies, primeres comunions, nadons i soldats. Segons explicà la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Lourdes Costa, és un autèntic estudi sociològic de la societat eivissenca. Les imatges han estat seleccionades entre una gran quantitat de material trobat a l'estudi Llum i art, propietat del fotògraf Francisco Fernández Gea. En la mateixa exposició es mostren també diferents màquines fotogràfiques antigues cedides per a l'ocasió pels professionals de l'Illa. La consellera apuntà que després les fotografies passaran a formar part de l'Arxiu d'Imatge i So que té intenció de crear l'Àrea de Cultura. EFE.

«Filipines fa un segle» Sota aquest títol, la Direcció General de Cooperació i Comunicació Cultural del Ministeri d'Educació i Cultura està organitzant actualment una exposició que serà presentada en el Museu Metropolità de Manila entre final del present any i començament del pròxim. Properament es traslladaran importants peces que es troben en diferents museus espanyols fins a la capital filipina.EFE.

Mostra de titelles L'exposició titulada Expomarionnette. L'art d'ensenyar reunirà, al Centro Cultural Casa de Vascas del parc del Retiro madrileny, més de tres-cents titelles de tot el món i serà tota una mostra artísticodidàctica. Les companyies de teatre Theâtre la Baraque i Theâtre Pas Sage ofereixen aquesta exposició, que té especial cura amb les tradicions i els costums de tots els continents. Mostrarà, a més a més, les diferents maneres de treballar el teatre amb titelles, utilitzant tècniques com les ombres xineses, titelles de fil, de guant, entre d'altres. L'exposició combina tradició i actualitat. Aquestes dues companyies teatrals tenen una llarga trajectòria. De fet, aquesta mostra és el resultat de set anys de feina. EFE.

• Poesia

Publicació a Internet de Climent L'Associació per a l'edició de l'obra inèdita de Carles Fages de Climent publicà en la seva web el poemari pòstum de l'escriptor gironí, El somni de cap de Creus, 4.000 versos inèdits fins ara i que l'autor considerava la seva obra magna. La web (http://members.xoom.com/fages) inclou 39 dels 41 cants de l'obra, hi falten La filla del faroner i Roses. L'Associació criticà els hereus de Fages de Climent (1901-68) per no haver publicat el poemari després que el testament instàs el seu hereu "el nét de l'escriptor" a publicar tota la seva obra inèdita quan fos major d'edat. L'Associació creu que l'hereu conserva la versió definitiva del text i diu que ignora si els poemes de la web són aquesta mateixa versió. EFE.

• Traspàs

Mor Willie Morris L'escriptor nord-americà Willie Morris, autor de diferents obres, entre les quals destaquen les memòries de la seva infantesa, i director durant anys de la revista Harper, va morir als 65 anys. Segons informà David Samsing, amic de Morris i historiador de la Universitat de Mississippi, estava fent feina en un llibre amb el seu fill. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris