cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

La Filharmònica de les Nacions, dirigida per Justus Frantz, omplirà anit l'Auditòrium

Cita amb la música com a símbol de pau

81426

Una imatge dels joves músics de la formació.

L'Auditòrium de Palma s'omplirà avui per acollir el primer concert a Mallorca d'una formació singular, la Filharmònica de les Nacions, una orquestra formada per joves músics de quaranta països i que té com a principal objectiu representar la pau i l'harmonia entre les nacions a través de la música. La Filharmònica de les Nacions, creada pel seu director, Justus Frantz, va ser apadrinada per Yeduhi Menuhin i Leonard Bernstein, que animà la creació aportant el lema Let's make music as friends (Facem música com amics).

És la primera vegada que la formació actua a Mallorca i ho farà amb un concert de gala amb un repertori dedicat a tres compositors: Rossini, Mozart i Txaikovski. Així, la primera peça prevista és l'obertura de La gazza ladra. Completarà la primera part de l'actuació el concert número 5, en La major, K 219, per a violí i orquestra. A la segona part, els components de la formació interpretaran la Simfonia número 4, en fa menor, op.36 de Txaikovski.

El concert d'anit és un dels que realitza la formació, que no té seu pròpia i que es reuneix cada any per fer devers deu cicles de concerts i gires. L'actuació d'anit ha comptat amb el suport de la Fundació Matthias Kühn, que veu en aquesta cita musical la demostració d'un dels seus objectius: el foment de la convivència pacífica de persones de diferents nacionalitats.

I és que la Filharmònica de les Nacions es distingeix, sobretot, per aquest tret. A banda de la seva qualitat musical, molts dels joves intèrprets formen part després de grans formacions musicals amb prestigi mundial, els músics aconsegueixen amb la seva feina que mentre soni la música s'oblidin els problemes entre les diferents nacions representades. A la Filharmònica de les Nacions l'únic idioma en comú és la música. Comparteixen notes i escenari armenis i russos; palestins i israelians; serbis i croats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris