muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

Música clàssica pel mes d'agost

Aquesta setmana enceten les seves actuacions els festivals de Pollença i de Valldemossa

85536

El teatre Noh del Japó, el més vistós de Pollença.

Malgrat que el nombre d'espectadors que assisteix a concerts de música clàssica disminueix (l'SGAE xifrava en gairebé un tres per cent els oients perduts en un any), Mallorca no es resigna a quedar sense festivals de música clàssica a l'estiu, exhibint-los com un reclam per al turisme de categoria. Encara que alguns d'aquests esdeveniments ja han acabat (com és el cas de les XII Serenates d'Estiu de Cala Rajada, que ha comptat amb l'actuació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, aquesta setmana comencen dos festivals amb una més llarga trajectòria.

El XIX Festival Chopin, de Valldemossa, s'encetarà diumenge que ve amb el canadenc Louis Lortie. Els altres pianistes que posaran el llistó alt els diumenges 15 i 22 de l'agost seran Marc Laforet, Dang Thai Son. El darrer concert, el 29 d'agost, serà un tant especial "i és que enguany se celebra el 150è aniversari de la mort del genial compositor. Una primera part estarà protagonitzada pel pianista Janusz Olejniczak i pel cel·lista Andrzej Bauer. La segona part, pel XXI Century Trio, una formació integrada per tres intèrprets polonesos com són la pianista Ewa Boplocka, el violí Marek Mos i el violoncel que ha actuat a la primera part, Andrjez Bauer. Cal destacar que totes les peces que s'escoltaran durant el transcurs d'aquest festival seran de Chopin.

El XXXVIII Festival de Pollença és més flexible en la seva concepció, encara que té una cura exquisida per les actuacions que ofereix. Enguany seran onze concerts al claustre de Sant Domingo i un a l'Auditòrium de Palma (concert que va obrir aquest festival el passat 23 d'abril). Diumenge que ve, l'orquestra de cambra I solisti Veneti actuarà sota el mestratge de Claudio Scimone al convent de Sant Domingo. Dia 11, el pianista Cyprien Katsaris interpretarà Chopin per commemorar l'any dedicat al compositor polonès. Aquest serà el reencontre amb un públic que ja va poder gaudir de la seva música el 1992. Seran tal volta els dies 13 i 15 els que més curiositat han despertat ente els nombrosos seguidors d'aquest festival: Teatre Noh. Els components d'aquesta companyia d'Osaka vénen a posta des del Japó per tal d'actuar en el claustre. Actuen sota la direcció de Tokuhei Ohsaqa. L'espectacle Noh és una forma d'òpera dramàtica (cant, dansa, vestimenta tradicional i màscares) en la qual s'intercalen vinyetes còmiques.

La Capella de Sant Petersburg actuarà el dia 18 amb un repertori rus dels segles XVI i XX. Després vindran les actuacions de Fran Peter Zimmerman i Christian Zacharias; Borodin Quartet i Gewandhaus Oktett Leipzig. Dia 1 de setembre tindrà lloc el concert de gala amb la soprano Barbara Hendricks. Un altre concert de gala, l'11 de setembre, acabarà amb aquesta temporada. Seran The Sixteenns els encarregats de posar punt i final a la que serà primera temporada del festival com a membres de l'Associació Europea de Festivals.

Demà mateix comença el XXVIII Festival Internacional de Música Serenates d'Estiu de Palma amb el Cor de ràdio de Praga amb l'acompanyament de l'Orquesta de Cambra Martinu. Els altres concerts que estan inclosos en aquest cicle són els que faran el trio de cordes i piano Philharmonisches Klavierquartett de Berlín; l'orquestra de cambra Guildhall String i el violí i piano de Shlmo Mintz i Adrienne Krausz. Aquest cicle acabarà el dia 24 d'aquest mes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris