algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• Traspàs

Ramon Nadal El pintor mallorquí Ramon Nadal Horrach va morir dimecres passat a Palma a l'edat de 87 anys. Nascut a Palma l'any 1913, Nadal es va formar dins del realisme i conreà amistat amb alguns dels artistes més destacats del seu temps, com Anglada Camarassa, Tito Cittadini o Eliseu Maifren. Entre els intel·lectuals amb qui va estar vinculat destaca Bartomeu Rosselló-Pòrcel, de qui Nadal realitzà l'únic retrat que es conserva de l'escriptor. La seva obra, que va beure de la influència de tendències com el postimpressionisme, el neoimpressionisme i l'expressionisme, se centrà sempre en la pintura de paisatges, retrats i natures mortes. L'últim adéu al pintor, guardonat amb el Premi Ciutat de Palma l'any 1973 i Acadèmic Numerari de Sant Sebastià des del 1964, es va donar ahir amb un funeral per la seva mort a l'església parroquial de Sant Jaume de Palma. DdB.

• Museus

Museu del circ a Figueres Les tres col·leccionistes de peces de circ més important d'Espanya i altres dues de França, entre ells Paulina Shuman, filla del pallasso Charlie Rivel, han projectat crear el primer Museu del Circ, que s'ubicarà a l'antiga sala Edison de Figueras. Els col·leccionistes, que donaran gratuïtament els seus fons, han sol·licitat a les administracions públiques que s'impliquin en l'adquisició de la sala Edison, actualment propietat privada, on s'exposaran des de vells trapezis fins a jocs malabars del segle passat i documents circenses.EFE.

• Cursos

Damià Pons clou els cursos del Lul·lià El nou conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Damià Pons, presidí ahir a la tarda l'acte de cloenda dels Cursos d'Estiu de l'Estudi General Lul·lià, que s'han desenvolupat al llarg d'aquest mes de juliol. En el descurs de l'acte, el rector del centre Gabriel Oliver féu balanç dels resultats de la present edició i entregà els corresponents diplomes als estudiants participants. DdB.

• Art

Artesantander 99 La vuitena edició d'Artesantander, que s'inaugura avui i es perllongarà fins al proper dia 8 d'agost, comptarà enguany amb un total de 43 galeries de tot Espanya. Tres revistes especialitzades i diverses editorials seran presents a la fira, que presenta com una de les seves novetats la presència a la sala d'honor d'Albert Ràfols Casamada, un dels principals representants de l'avantguarda formalista espanyola. Una altra novetat és la incorporació de fotografia.EFE.

• Patrimoni

Poblat àrab únic a Espanya L'equip d'arqueòlegs de Riba de Saelices, a Guadalajara, ha tret a la llum un poblat musulmà dels segles IX al XII, amb disposició urbanística de carrers aterrassats que és única a Espanya. El poblat ocupa un terreny contigu a l'entrada del jaciment prehistòric de la cova dels Casares, una superfície de 6.000 metres quadrats, i destaca per les grans proporcions dels blocss de pedra emprats com a material constructiu.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris