cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

La darrera caminada espacial dels astronautes de la «Mir», tot un èxit

Els cosmonautes russos desplegaren una antena de comunicació

La que podria ser la darrera caminada espacial des de l'estació orbital Mir, que volta la Terra des de fa 14 anys, fou tot un èxit. Els cosmonautes russos Viktor Afanasyev i Sergei Avdeyev aconseguiren desplegar una antena de comunicació a l'exterior de la nau que no pogueren instal·lar amb èxit la setmana passada en un primer intent.

Els russos i l'astronauta francès, Jean-Pierre Haignere, que estigué dins de la Mir durant la caminada espacial dels companys, tenen previst tornar a la terra el proper 28 d'agost. La Mir continuarà orbitant durant diversos mesos més, però ja sense tripulants a bord, a l'espera d'una decisió sobre el seu futur. Funcionaris del Centre de Control de la Mir desitgen fer un darrer esforç i pressionar el Govern de Moscou perquè continuï finançant la missió, però el Kremlin ha dit que no disposa de fons suficients per fer-ho.

Si no s'obtenen nous fons per a la missió, és possible que el Govern de Moscou decideixi dur la Mir de tornada a la Terra a principi de l'any 2000. Els Estats Units no estan d'acord amb què es perllongui la vida de la Mir perquè vol que Rússia es concentri en l'Estació Espacial Internacional, en la qual els dos països hi estan compromesos. Quan comenci el 2000 es té previst que els primers astronautes i cosmonautes vagin a viure a aquesta nova estació, en la qual també hi estan involucrats Japó, Europa i Canadà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris