cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Beateta de rebot

Maria Victòria Ripoll substituí Raquel Estaràs que no pogué assumir el seu paper

85358

Maria Victòria va pujar al seu carro sense molta de convicció. Fotos: P. B.

El Dia del Corpus, Maria Victòria Ripoll va veure clar que ella no seria Beateta. De la bossa amb els números de les possibles candidates va sorgir el nom de Raquel Estaràs Mayans. Però l'atzar, tan capriciós, va fer que Maria Victòria fos, en el darrer moment, la protagonista del carro triomfal de Valldemossa que amb tan d'amor havia preparat Joan-Mateu Ripoll Colom.

Eren les nou i mitja passades a la plaça de na Búger i les anades i vingudes de les persones que duien el trull eren freqüents. Els angelets i angeletes (alguns amb la xupa posada) esperaven ansiosos que Raquel Estaràs pujàs perquè tot l'engranatge festiu començàs a funcionar. Però no va poder ser. El pes de la responsabilitat va guanyar la voluntat d'una nina que s'havia preparat per representar un dels papers més cobdiciats a la vila del nord de l'Illa. Totes les reflexions fetes per sa mare (que, fins i tot, va pujar amb ella a dalt del carro per veure si animava la filla) i per son pare no varen poder vèncer la por a pujar a la galera ni pogueren aturar el plor ni les súpliques que llançava dient que tenia molta de son i se'n volia anar a dormir.

Va ser el torn de Maria Victòria, la filla de Mateo Ripoll i Maria Antònia Arbós, una nina de la mateixa edat que la Beateta que no viu enfora de la plaça de na Búger. En un primer moment, la idea d'haver de suplir la Beata titular no la va fer d'allò més feliç. L'aplaudiment que va rebre de tots els que estaven congregats a la plaça va fer que la cosa s'endreçàs. A dalt del carro, envoltada de la cort celestial (que, adesiara, també feia sentir brams de desconhort), Maria Victòria va anant sentint-se més en el seu paper.

Els carrers de Valldemossa, no cal dir-ho, eren plens de gom a gom i tothom volia gaudir d'una de les festes més típiques de l'Illa. Bé, tothom, tothom, no. A la plaça de la Cartoixa hi havia, sobretot, exautoritats. La delegada del Govern, Catalina Cirer, era una de les convidades que continua en el càrrec. La resta, com ara Rosa Estaràs (encara regidora de l'Ajuntament valldemossí i exconsellera), Joan Huguet (expresident del Parlament) o Josep Ferriol (exdirector general de Relacions Institucionals) no perdia les maneres i gaudia, com el que més, de la vetllada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris