algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Valldemossa surt al carrer per veure la processó amb la relíquia de la Santa

Els valldemossins viuran avui el seu dia gran, quan a les 21.30 hores, i de la plaça de na Búger, surti la carrossa de la Beata. Ahir, però, els habitants de la vall de Mussa sortiren al carrer després d'un dia benigne per a foravila però que feia témer que s'hagués de suspendre la tradicional processó amb la relíquia de la Santa.

La cosa no va ser així. A devers les 19 hores, els components de la banda de música de Montuïri varen poder fer la cercavila que anunciava que la festa es preparava. Un estol d'angelets i angeletes anaven cap a l'església, acompanyats per nins, joves i grans vestits a l'ample. La beateta d'enguany, Raquel Estaràs Mayans, els esperava. Adquirint un posat seriós varen acompanyar la relíquia de la santa, que cada dia és a la ment de cada un dels valldemossins i valldemossines.

Ahir, i quan el dia es va començar a estirar un poc, els habitants del municipi varen començar a engalanar els carrers amb cossiols, garlandes i festers.

Avui, festa major de Valldemossa, a partir de les 9 del matí, la banda de música de Montuïri tocarà diana. No serà fins l'horabaixa quan el poble començarà a bullir d'emoció, amb la carrossa de la Beata, que ornarà Joan-Mateu Ripoll Colom. Enguany s'estrena de lliurea Jaume Salvà Riutord després del traspàs de Bartomeu Salvà Estrades, que durant més de cinquanta anys va dur a terme aquesta tasca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris