algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• Art

Fundació Mattias Kuhn La Fundació Mattias Kuhn inaugura el proper dijous la seva segona exposició, integrada per pintures de l'artista mallorquina Maria Antònia Cerdà. Sota el títol d'El paradís al carrer del sol, la mostra aplega una selecció de pintures en què la figura humana, sola o acompanyada, assoleix fonamental protagonisme. En paraules de l'expert Miquel Alenyà, «es tracta d'una obra eminentment estètica, allunyada de plantejaments conceptuals i filosòfics, perquè és el resultat irrepetible i sincer d'una admirable explosió espiritual». L'exposició s'inaugurarà a la seu de la Fundació, carrer del Sol número 12, el proper dijous a les vuit del vespre. DdB.

Zurbaran s'exhibeix a Mèxic El públic mexicà pot disfrutar per primera vegada d'una mostra del pintor espanyol Francisco de Zurbaran, a través de 30 peces provinents de museus d'Espanya, França, Regne Unit, Estats Units i Mèxic que s'exhibeixen des del passat 22 de juliol al Museu Nacional de San Carlos. La selecció d'obres ofereix una revalorització de les característiques i l'atractiu de la pintura espanyola del segle XVII. Francisco de Zurbaran és un dels artistes més reconeguts a l'Amèrica Llatina, i una de les figures claus per entendre el desenvolupament de la plàstica mexicana.EFE.

• Literatura

«Lluna plena de poesia» El Col·lectiu 97 de Selva ha organitzat per aquesta nit la vetllada «Lluna plena de poesia», que tindrà lloc, a partir de les deu de la nit, a la terrassa del Casal de Cultura. La vetllada començarà amb el concert de violí oferit per dues joves estudiants de la localitat. La segona part del programa és el recital poètic a càrrec de cinc autors prou coneguts: Bartomeu Fiol, Biel Florit, Aina Ferrer, Lluís Maicas i el jove Pere Antoni. Aquest és el tercer any que el Col·lectiu 97 organitza aquesta activitat com a tertúlia que ajudi a «sortir de davant el televisor». En anteriors recitals han partipat poetes de l'alçada d'Antoni Vidal Ferrando, Jaume Pomar o Antoni Xumet. DdB.

Biblioteca virtual Cervantes La Universitat d'Alacant ha posat en funcionament la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, amb la finalitat de potenciar la presència de la llengua espanyola a la xarxa. La biblioteca neix amb 2.000 exemplars, i amb l'objectiu d'arribar als 30.000 en un termini breu de temps. El criteri per la incorporació d'obres a la col·lecció és que es tracti d'un text considerat com a clàssic en qualsevol matèria i que hagi estat escrit abans de 1919. Entre els escriptors que inaugurrn la nova biblioteca figuren escriptors com Cervantes, Lope de Vega, Francisco de Quevedo, Mariano José de Larra, Clarin o Rubén Darío.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris