algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Un estudi revela que el 81% de les dones que apareixen en les sèries de televisió són estereotips

El 81% de les dones que apareixen en les sèries de televisió reprodueixen l'estereotip de «dona perfecta», amb físic atractiu i triomf social i sentimental, segons un estudi de Telespectadors Associats de Catalunya (TAC). L'informe El rol de la dona a les telesèries s'origina en la preocupació per l'augment dels casos d'anorèxia i dels models mediàtics que observen els més joves.

Davant les dades obtingudes per l'estudi, Telespectadors Associats de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre, demana més sensibilitat a les productores, a les TV i als seus professionals en la representació de la dona en les sèries, perquè la imatge d'aquesta es correspongui més amb els models estàndard que les adolescents estan acostumades a veure pel carrer.

L'estudi inclou 14 sèries de producció pròpia i estrangera, amb un total de 53 capítols emesos entre abril i juny de 1999. Es tracta dels programes més vists pels adolescents, les sèries anteriors i posteriors a l'informatiu de migdia i les del prime time nocturn.

Entre els personatges de repartiment analitzats, existeix un equilibri entre els masculins i els femenins, amb 270 dones i 248 homes en el total dels 53 capítols estudiats. A pesar d'això, en les sèries amb protagonista únic (6 de les 14), en 5 és un home i només en una és una dona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris