nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Arriba la tasca de les aules d'estiu

Les escoles de Calvià ofereixen un any més l'escola d'estiu per a prop de 700 escolars de la zona

71942

Els nins fan figuretes amb pasta de sal.

T. A.

És gairebé paradisíac per als nins d'entre 3 i 12 anys. Alguns decideixen participar-hi encara que no els faci falta. I és que les associacions de pares d'alumnes han decidit que els seus fills han de passar l'estiu de la millor manera possible. Certament es pot dir que s'hi han acostat molt.

L'estiu representa malauradament, per a molts de pares, un gran problema. Calvià n'és un bon exemple: prop d'un 90% dels pares de la zona fa feina durant els mesos d'estiu. Però els seus fills tenen per davant tres mesos sencers de temps lliure. Com s'ho han de fer, aquests pares, perquè els seus fills estiguin atesos i entretinguts durant l'estiu? Durant els mesos de juliol i agost, les instal·lacions dels col·legis públics de la zona de Calvià allotjaran les activitats del projecte «Aules d'estiu». Es tracta d'un programa complet d'activitats d'entreteniment per a nins i nines que va sorgir d'una petició expressa d'un conjunt de pares. La resposta de l'Ajuntament no es va fer esperar.

La solució es començà a gestar fa quatre anys, quan les activitats se centraren només en una escola, la de Magaluf. Un any més tard, a causa de la bona resposta, la iniciativa s'estengué a tots aquells llocs on hi havia demanda dels pares. L'any passat es va fer a totes les escoles menys a la de Capdellà. Enguany, totes les escoles calvianeres ofereixen aquestes activitats.

Dues empreses dedicades a l'organització d'activitats d'entreteniment per a infants, la XAE i Sotavent, són les que s'encarreguen de materialitzar el projecte «Aules d'estiu». L'APA de cada centre escull l'empresa que li ha de dur les aules, però les activitats són dissenyades pels pares. Ells participen activament en l'organització i coordinació a cadascuna de les seves escoles. El Consell Escolar de cada centre, amb el director al capdavant, participa en l'aprovació de les activitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris