algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• Art

Generositat per la Fundació Saura La nova consellera de Cultura de Castella-La Manxa, Rubí Sanz, apel·là a la «generositat» de la família del pintor Antonio Saura perquè col·laborin amb les instituccions amb la finalitat d'aconseguir que aquesta entitat de Cuenca que porta el nom de l'escriptor sigui una «feliç realitat». Sanz va fer una crida a la família perquè considera «que el nom d'aquell gran pintor s'ha de continuar elevant entre tots, entre la família i entre les institucions». Així, asseverà que «les institucions per si mateixes no poden fer esforços titànics sense l'ajuda de la família, i per això reiterà la seva confiança en què els familiars de l'artista, que morí a Conca ara fa un any, contribueixi «per aconseguir una major honra al nom d'Antonio Saura». La titular de cultura va fer aqueses declaracions quan es compleix un any de la mort del pintor, afincat a Conca, que generà posteriorment un contenciós quan les hereves i el marmessor testamentari de Saura, Olivier Weber-Caflish, asseguraren que la darrera voluntat de l'artista va ser que el projecte no seguís endavant, si no tenia garantia de continuïtat. EFE.

• Patrimoni

Els castells espanyols entren a la xarxa El cinquanta per cent dels castells espanyols ja està inventariat, passat a suport informàtic i preparat per «estar disponible d'aquí a poc temps a Internet», manifestà ahir Antonio del Rosal, president de l'Associació d'Amics dels Castells. L'inventari, que realitza l'associació per un conveni amb el Ministeri de Cultura, quedarà enllestit l'any 2000 i abraça totes les fortificacions militars "castells, torres vigia, torres fortificades, esglésies" des del segle VII al XIX. Per la tasca d'inventari realitzada fins al moment es calcula que existeixen a Espanya devers 5.000 construccions militars, però, «tot i que són més nombrosos que a altres països, estan més abandonats perquè generalment van servir per la defensa i no per la residència de la noblesa». Les característiques dels castells espanyols són úniques a Europa, perquè «uns van ser construïts pels àrabs i altres imitaren les seves tècniques de defensa duites d'Orient». Les tasques d'inventari afronten sovint dificultats, com la d'accedir a peu a construccions perdudes per llocs de difícil accés. EFE.

Restauració del monestir de Lerma La Conselleria de Foment, Endesa i el monestir de La Ascensión de Lerma, a Burgos, han signat conveni per a la rehabilitació d'aquest complex arquitectònic. El monestir constitueix un conjunt d'edificacions d'interès històric i cultural, que acull la comunitat religiosa de les Mares Clarisses i que necesssitava afrontar diverses obres de restauració que suposen inversions econòmiques difícilment assumibles per la comunitat religiosa propietària de l'edifici. El projecte de rehabilitació s'inclou dins del programa de conservació d'immobles que, sense ser qualificats oficialment de monuments, constitueixen el patrimoni històric de la Comunitat.

• Reconeixements

José Hierro El poeta José Hierro rebé ahir al Corral de Comèdies d'Almagro l'homenatge del Festival de Teatre Clàssic que se celebra des del passat 8 de juliol a aquesta ciutat manxega. L'acte constà d'una semblança biogràfica a càrrec de Jesús Barrajón, i d'un recital poètic que va ser realitzat per l'actor Carlos Hipólito. Al final de l'acte, el poeta va rebre emmarcat el cartell de la XXII edició del Festival, realitzat per ell mateix, així com una figureta del director Miguel Narros en representació del món del teatre. Així mateix, i com era previst, el mateix poeta va participar al recital com a deïdor d'una selecció de la seva obra. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris