nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

«Tresors» de les voreres marines

WWW/Adena i la CAM iniciaren ahir la seva campanya A Fons

60516

Un carretet de compra va ser un dels primers objectes a emergir. Fotos: S. A.

Un carretet que un dia els clients d'una gran superfície de Palma empraren per col·locar la seva compra va ser un dels primers objectes a emergir de la mar en la campanya que WWW/Adena i la CAM (Caixa d'Estalvis de la Mediterrània) iniciaren ahir a Palma i que viatjarà per diverses ciutats de la Mediterrània espanyola. Eren devers les 11.00 hores quan quatre bussejadors se submergiren a la superfície acotada des del veler A fondo, davant del moll de les Golondrines de Palma. En poc més d'hora i mitja i d'una àrea que just just sobrepassava els cent metres quadrats, els bussejadors (dos pertanyents als GEA de la Guàrdia Civil, un d'Adena i una al·lota que s'havia oferit com a voluntària per a aquesta missió) tragueren objectes de tota casta: pots i botelles de begudes, olles, perols, ... tot allò que una persona poc sensibilitzada que es passeja per la mar o per la vorera necessita «tirar». Objectes que, tret del carretet (per motius de voluminositat) varen omplir dos contenidors de fems.

Es tracta, precisament, de sensibilització. A fons és una campanya que vol cridar l'atenció sobre el deteriorament que pateix la Maditerrània i de la importància per salvaguardar el mar com a font de vida. Aquesta iniciativa es tornarà a repetir avui, a les 19 hores, en el mateix indret, que no es va poder acabar de drenar malgrat l'esforç dels quatre bussos, dels voluntaris que treballaven a terra i de les persones que, veient la tasca que es duia a terme just arran de la vorera, s'hi aturaven i es feien creus del gran abocador en què es converteix la mar per la imprudència dels ciutadans i que pogueren obtenir informació per començar a canviar actituds incíviques envers de l'entorn marí.

El periple del veler continuarà a Sant Antoni de Portmany els dies 27 i 28, a Eivissa (dies 30 i 31), Alcúdia (3 i 4), Ciutadella (6 i 7) per partir cap a poblacions com Vilanova, Cambrils, Palamós, Mataró per acabar al port de Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris