algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Breus

• Reconeixements

Homenatge a Blai Bonet Es Riuetó de Portocolom congregà dijous passat una trentena de poetes mallorquins en l'homenatge que l'Ajuntament de Felanitx reté a la figura dels poetes Blai Bonet iDamià Huguet. A l'acte, presentat sota el títol d'Encontre de poetes de roca i sorra, hi participaren entre d'altres Bartomeu Fiol, Antoni Vidal Ferrando, Biel Mesquidai Joan Manresa, que, dispersats en vuit barques recitaren i llençaren al mar versos de Bonet. La comitiva va estar encapçalada per la gran vela pintada per Joan Pla com a tribut al poeta santanyiner.Ddb.

El darrer adéu a Claudio Rodríguez Personalitats del món de la Cultura, polítics, amics i familiars donaren ahir el darrer adéu al poeta Claudio Rodríguez. Les seves restes varen ser enterrades al cementeri de San Atilano de Zamora, prop dels marges del riu Duero. Al funeral hi assistiren entre d'altres, Victor García de la Concha, director de la Real Academia de la Lengua, W. Silver, biògraf del poeta, i la seva vídua. EFE.

• Museus

Any Velázquez El president del Govern, José María Aznar se sumà ahir als actes de commemoració del quart centenari del naixement de Diego Velázquez inagurant les noves sales de Velázquez i de pintura barroca del Museu del Prado. Acompanyat pel ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, del batle de Madrid, José María Àlvarez del Manzano i el director del museu, Fernando Checa, visità la sala principal de la pinacoteca on s'ha ubicat Las Meninas. Els set bufons que Velázquez retratà essent pintor de la cort i pintures pertanyents a l'etapa sevillana completen la sala rehabilitada.EPR.

«Museu de la Dictadura» a Bucarest La capital romanesa comptarà a partir de l'any 2000 amb un «Museu de la Dictadura» on es farà repàs del règim comunista al país, especialment en el període de la dictadura de Ceaceuscu, que patí Romania entre els anys 1965 i 1989. El museu s'ubicarà al fúnebre edifici de marbre negre, construït l'any 1960 en el parc Carol i concebut com a vertadera meca del comunisme a Romania.EFE.

• Art

Barbarà a la Fundació Miró La Fundació Miró de Palma ha programat per a avui i per a dimarts 27 visites guiades a l'exposició «Miró-Barbarà. Processos del gravat». Els visitants podran contemplar la mostra acompanyats del propiJoan Barbarà, col·labora intermitentment amb el pintor Joan Miró des de l'any 1957, quan ambdós coincidiren a l'acreditat taller Lacorurrière de Montmartre. Barbarà és aquests dies a Palma per impartir, del 19 fins al 30 de juliol, un curs de gravat als tallers de l'esmentada fundació. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris