algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'impuls filosòfic de «l'escriptor més modern del segle XX»

C.C. Palma.
La conjunció de la literatura amb la filosofia en l'obra borgiana va ser també destacada ahir per Rafael Gutiérrez Girardot, un altre dels professors participants al IV Curs de Literatura Hispanoamericana.

Gutiérrez Girardot, que actualment exerceix com a catedràtic a la Universitat de Bonn, comentà la importància de l'impuls filosòfic que sustenta l'obra de Borges, i que el converteix en «l'escriptor més modern del segle XX», que «continuarà essent un clàssic en els propers segles».

Resident a Alemanya d'anys ençà, Gutiérrez Girardot oferí també una lúcida valoració de la repercussió de Borges al país, on moltes de les seves obres són traduïdes amb desigual qualitat, a causa del desconeixement de les peculiaritats del llenguatge. A aquestes dificultats afegí «la conjunció de música i imatge amb certs girs irònics» característics de Borges.

Gutiérrez Girardot afirmà que el curs organitzat per la UIB és una de les més completes celebracions del centenari de Borges. En destacà els especialistes que hi han pres part, així com els assistents, amb qui s'ha discutit molt. Com a conclusió, el professor apuntà «que tots estimem molt a Borges».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris