cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Breus

• Art

El procés de creació del «Guernica» Un total de vuit fotografies realitzades per Dora Maar, musa i amant de Picasso, mostren des d'ahir al Museu Reina Sofia el procés de creació del Guernica. Les instantànies s'han situat a la mateixa sala on es troba exposat el Guernica amb la intenció d'ajudar a comprendre en detall l'obra. La mostra, que romandrà oberta fins el proper 13 de setembre, es completa amb dues fotografies més, i dues pintures de Picasso. Amb aquesta exposició es vol posar de manifest la importància que Dora Maar tingué en l'obra de Pablo Picasso compresa entre els anys 1936-1943.EFE.

El Reina Sofia interessat per Gris El Reina Sofia es convertirà en un museu de referència del pintor madrileny Juan Gris, arran de les quatre noves adquisicions que la entitat té previst fer públiques el proper mes de setembre, tal com anunciaren ahir el secretari d'Estat de Cultura, Miguel Àngel Cortés i el director del museu, José Guirao. Amb aquesta nova compra seran ja catorze les obres de Gris reunides per la institució, confirmant-se així una ambiciosa política d'adquisicions orientada a consolidar els fons de pintors com ara Picasso, Miró, Julio González, Torres García o el mateix Gris. Per tal de fer front a les importants despeses, el Ministeri quintuplicarà el pressupost del museu.EFE.

• Exposicions

Interiorisme burgès a la Pedrera La popular Casa de la Pedrera acull des de ahir la recreació de dos habitatges burgesos de començaments de segle. El nou espai, conegut com El pis de la Pedrera, ocupa un total de 569 metres quadrats i és el resultat d'un projecte a parts entre el director Daniel Giralt-Miracle i l'interiorista Miquel Milà, nebot del mecenes de Gaudí, en honor del qual fou batejada la Pedrera, també coneguda com Casa Milà. Els dissenyadors han volgut amb aquesta iniciativa mostrar els detalls i hàbits del modus vivendi burgès pertanyents a l'estètica modernista, període en què la decoració assolí una gran esplendor. Les frivolitats de l'art nouveau és complementaren ja en temps de Gaudí amb les comoditats de l'enginyeria moderna com l'ascensor i el garatge.EFE.

• Literatura

BOL.COM, la nova llibreria virtual Per tal de fer competència a la potent llibreria virtual nord-americana Amazon, dos dels grups editorials més importants d'Europa, l'alemany Bertelsman i l'espanyol Planeta uniran esforços i llençaran a la xarxa BOL.COM, la major llibreria virtual en castellà. En un primer moment els internautes hi trobaran llibres, una oferta que amb el temps es veurà ampliada a CD, DVD, vídeos, etc. L'empresa presidida per Manel Guillen distribuirà 125.000 llibres a partir del setembre.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris