cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

«A fons: per un Mediterrani viu», la conscienciació comença a les Balears

WWW-Adena i la CAM faran arribar el projecte a deu ports de les Balears i Catalunya

No és la primera vegada que es posa en marxa aquesta iniciativa, però sí és el primer cop que es farà a les costes balears i catalanes. Es tracta de la campanya de la WWF-Adena i la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) abanderada pel lema «A fons: per un Mediterrani viu», una tasca de conscienciació dels problemes que sofreix la Mediterrània que ahir va ser inaugurada al moll de Palma amb la botadura del vaixell de campanya, el Galeón I.

El projecte consisteix en la neteja simbòlica del fons de les aigües de 10 ports de les Balears i Catalunya, banyats per la mar Mediterrània, entre els dies 23 de juliol i 29 d'agost. L'any passat es dugué a terme a la costa llevantina, a Castelló. Com a mitjana, de cada port se'n varen extreure 2 tones de fems. Per realitzar la feina de neteja va ser necessària la col·laboració d'un equip de bussos professionals.

La campanya d'enguany és molt més ambiciosa que la de l'any passat. S'estendrà per molts més ports i durarà el doble, 40 dies. Mitjançant l'acció simbòlica de la neteja dels fons marins, es pretén cridar l'atenció de la població. Un punt informatiu situat a cada port motivarà l'interès per l'estat de la nostra mar. A cada punt es lliuraran fullets amb què s'informarà sobre els dies i llocs del recorregut de la campanya i, sobretot, sobre els grans problemes que pateix la Mediterrània a l'actualitat: sobreexplotació dels recursos, sobrepoblació de les seves costes, abocaments incontrolats.

La col·laboració de bussos professionals en la neteja dels ports és molt decisiva. «L'activitat és prou complicada si es té en compte la poca visibilitat que hi ha al fons de la mar i la gran profunditat que tenen alguns ports», explicava el coordinador de la campanya, Enric Serra. Nombroses institucions han volgut també prestar la seva col·laboració en el projecte. Així, a més de la principal col·laboradora que és la CAM, hi han volgut posar un granet d'arena el GOB, la Creu Roja, la Guàrdia Civil, diverses autoritats portuàries, ajuntaments, clubs de busseig, clubs nàutics o centres de salut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris