algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Art

Velázquez, eix central al Prado El president del Govern, José María Aznar, inaugurarà el proper divendres al Museu del Prado les noves sales de Velázquez i del barroc espanyol, que consagren el pintor sevillà com a eix central del Museu i li concedeixen el major espai expositiu del que mai no ha gaudit. Segons el director de la pinacoteca, Fernando Checa, dignificar al màxim les sales on s'exposen els quadres de Velázquez és el millor homenatge que se li pot oferir al Museu en el quart centenari del seu naixement. Les darreres reformes al centre han suposat la millora a la il·luminació i la decoració d'aquest espai fins a convertir-lo en el «cor» del museu, segons el defineix Checa. A les parets d'aquesta sala penjaran Les Menines, els set bufons, La farga de Vulcà i el retrat eqüestre del comte duc d'Olivares, entre d'altres obres.EFE.

Selecció de participants a ARCO 2000 Un comitè d'organització, compost per 25 galeries, nou directors de museus i representants dels consorcis d'IFEMA i la mateixa fira seleccionaran «amb normes més objectives, clares i nítides» les 220 galeries que participaran a ARCO 2000. Les normes se sotmetran a l'aprovació de la Direcció General de Comerç de la Conselleria d'Economia perquè ningú no desconeixi els criteris que s'apliquen i que quedaran definits abans de ser duts a terme. De les galeries que integren el nou comitè, 13 d'espanyoles i 12 d'estrangeres, canviaran tan sols el 50 per cent. Una altra de les novetats del comitè, la composició del qual es donarà a conèixxer en els propers dies, és la rotació en les successives edicions d'ARCO.EFE.

• Literatura

Coincidència de dos títols de llibres Les properes edicions del llibre El señor de los bonsais de Manuel Vázquez Montalbán, publicat recentment per l'editorial Alfaguara, canviaran el títol de l'obra per no tornar a coincidir amb el que Fernando Vizcaíno Casas va publicar a Planeta el 1992. Segons aquesta editorial, Alfaguara ha demanat disculpes per la coincidència del títol d'aquest llibre de Montalbán dirigit al públic juvenil. Recentment, Vizcaíno Casas va amenaçar d'interposar una demanda, encara que s'ha mostrat satisfet amb la resolució del conflicte després dels contactes realitzats entre ambdós autors i editors.EPR.

Claudio Rodríguez El poeta i acadèmic Claudio Rodríguez es troba hospitalitzat de dies ençà i en estat greu a una clínica madrilenya. Rodríguez, de 65 anys, és atès per l'equip de neurologia del centre, a causa de l'empitjorament de la malaltia que pateix. Destacat membre de l'anomenada generació de 1950, el poeta ha estat distingit amb alguns dels premis més importants que es concedeixen en llengua espanyola, com el Príncep d'Astúries de les Lletres o el Reina Sofia de Poesia Iberoamericana.EFE.

• Patrimoni

Programa Raphael de Patrimoni La Comissió Europea publicà ahir a Brussel·les la selecció de projectes del programa Raphael per a la salvaguarda i la revalorització del patrimoni cultural que es beneficiaran d'una contribució financera de la Unió Europea. En total, s'han escollit 58 projectes entre 438 rebuts, i rebran un total de devers 1.000 milions de pessetes. Entre els elegits figuren cinc projectes espanyols, quatre d'ells s'inscriuen en l'acció sobre la cooperació per a l'intercanvi d'experiències i el desenvolupament de tècniques aplicades al patrimoni.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris