algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

El Gran Hotel reviurà els orígens amb pintors catalans del París modernista

La Caixa presentà la programació per a la temporada 1999-2000

93356

Els organitzadors.

El Gran Hotel de Palma reviurà els seus orígens amb la que és una de les mostres més destacades de la propera temporada, una exposició centrada en els pintors catalans que s'instal·laren a París per viure-hi de prop el brogit del modernisme en el canvi de segle. Obres de Rusinyol, Sorolla, Sunyer, Iturrino i Zuloaga, entre altres pintors fonamentals de l'època, es donaran cita a Pintors espanyols a París, 1890-1910, exposició que va ser ahir ahir en el marc de la programació d'activitats de la Fundació la Caixa per al curs 1999-2000.

La temporada d'exposicions, que va ser presentada pels directius Lluís Monreal i José F. de Conrado, comptarà així mateix amb una altra exposició molt destacada. Es tracta de 100 anys de turisme a les Balears, plantejada com un recorregut per la història del turisme a les Illes, que s'inicia amb els primers visitants de principi de segle. Com un viatge en el temps, la mostra comptarà amb escenografies i ambientacions diverses, a més de passar comptes a l'impacte sociològic, urbanístic i econòmic del turisme a les Illes.

La temporada s'obrirà passat l'estiu, el 21 de setembre, amb L'esplendor de Flandes. En ella es reuniran centenar i mig de pintures i retaules de l'art flamenc de Brussel·les, Anvers i Malines, cedides a la Caixa pels Museus Reials d'Art i Història de Brussel·les.

Continuaran els Pintors espanyols a París, 1890-1910, on es recolliran representants de les tres generacions que visitaren la ciutat de les llums: els primers artistes arribats al gran París, en temps de tranformacions urbanístiques, de grans bulevards i ascens de la burgesia; la segona generació, coneixedora de l'avantguarda, que es reuní entorn al Saló Espanyol; i la tercera promoció, submergida en el París de la bohèmia en contra de l'Exposició Universal del 1900.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris