nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La mostra antològica d'Aligi Sassu, inaugurada a Florència amb ressò

La premsa local destaca la importància de Mallorca en la vida de l'artista

77280

Aligi Sassu.

El palau Strozzi de Florència inaugurà dissabte passat una gran mostra antològica d'Aligi Sassu enmig de gran expectació. Celebració de l'aniversari de l'artista, l'excepcional exhibició de la trajectòria creativa del mestre italià ha suscitat gran atenció dels mitjans informatius italians. La inauguració va tenir lloc dissabte passat al vespre al Palau. Allà s'hi reuniren nombroses autoritats, artistes i amics de Sassu, que hi assistí acompanyat de la seva esposa, la soprano Helenita Olivares.

Un cop inaugurada la mostra, bona part dels assistents varen reunir-se en un sopar organitzat per Credit Suisse, entitat patrocinadora de l'esdeveniment. Un dels fets més destacats és el ressò donat a l'esdeveniment per part de la premsa italiana. El dia de la inauguració, dissabte, pràcticament tots els diaris informaven de l'antològica de Sassu. La Nazione, que es referia a l'exposició com «la més gran mostra dedicada mai a l'artista», destacà «La màgia de Sassu, una exposició que ens mostra tot un segle».

La Republica titulà «70 anys del mestre. El Palazzio ret homematge al mestre», mentre que Il giornalle di la Toscana qualificava de «la més gran antològica» l'exposició, formada per «200 obres per parlar amb la història». D'altra banda, L'unità es referí a Sassu com «un exhuberant pintor que té més de 80 anys». Un dels aspectes a destacar és el fet que a tots els diaris sortís el nom de Mallorca, lloc que ha marcat profundament la vida i l'obra de Sassu. De fet, l'artista mateix ho havia comentat en la multitudinària conferència informativa de l'exposició: quan l'artista arribà a Mallorca quedà captivat per l'Illa, especialment per la seva llum, que ha tractat de reflectir en totes les seves obres.

Aquesta mateixa exposició va ser presentada el maig passat a la Fondazione Aligi Sassu e Helenita Olivares, situada a la Universitat de Lugano (Suïssa), també amb un gran èxit de crítica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris