cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Protestes per «l'ocupació» alemanya de la plaça de Toros

«Prohibit el pas a persones» o «Mallorca no és alemana» eren els lemes d'algunes de les pancartes de la vintena de protestants

101354

Els manifestants feren molt de renou i exhibiren banderes mallorquines. FOTO: A.S.

«Això és com el mur de Berlín». El provocador Leo Bassi exercia ahir la seva vocació a les portes de la plaça de toros de Palma. Cridava, esbroncava, repartia fulletons del seu particular partit i feia una crida a «la reconquesta de la plaça de toros». Reconquesta? A qui?, preguntaran els més despistats i a aquells que ahir no passassin pels voltants del Coliseo Balear. I és que l'enregistrament d'un programa estrella de la televisió alemanya, una mena de ¿Qué apostamos?, havia «ocupat» literalment la plaça de toros i els seus voltants. La plaça era l'escenari d'una festa privada, una festa oberta només als alemanys que eren els que tenien les entrades, els convidats d'aquest programa on les estrelles eren Ricky Martin o els Backstreet Boys.

A banda que la plaça tingués clarament «reservat el dret d'admissió», també hi havia un parell de carrers tancats al trànsit, uns altres amb la prohibició de poder aparcar i una destacable presència policial.

Enmig de tot l'escenari, destacaven Leo Bassi i els seus amics disposats a empipar tot el que fes falta als assistents al programa. «No és que volguessim veure en Ricky Martin, però és que no han donat ni la oportunitat», comentava un de la troupe. «Pas prohibit a persones», «Mallorca no és alemanya» o «Això és una porqueria» eren algunes de les consignes de les pancartes que mostraven aquest acolorit grup que, amb unes quantes banderes mallorquines, és guanyà tot d'una la simpatia dels veïns i curiosos que s'havien desplaçat a la zona.

La visió de Bassi i el seu grup no fou compartida per Josep Moll, el portaveu socialista a Cort, una de les poques, per no dir l'única, cara de la societat mallorquina que passava per la porta del Coliseo. «Crec que la protesta està fora de lloc, també haurien de venir a queixar-se quan es fan corregudes de toros, que tampoc tenen a veure amb la nostra cultura», opinà el polític.

Centenars de fans dels Backstreet Boys cridaren els seus ídols a les portes del Coliseu
L'anunci de l'enregistrament del programa de la televisió alemanya i la presència d'estrelles com Ricky Martin o els Backstreet Boys (amb una gira per tot l'Estat que, com gairebé sempre, ha deixat Mallorca de banda) varen ser rebuts amb gran entusiasme per les fans d'aquests artistes. Era una oportunitat única. No hi havia entrades, però això no els suposava cap impediment per viure el seu somni.

És per això, i malgrat i el secretisme dels responsables del programa, que no hi faltaren les seguidores (i algun seguidor) a les portes de l'hotel on s'allotjaven i, és clar, a les del Coliseu Balear. Les de l'hotel foren les més afortunades, n'hi va haver que aconseguiren un autògraf. A les portes de la plaça no hi va haver tanta sort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris