cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Els mestres de l'avantguarda russa, tot un èxit en la seva estada a Palma

L'exposició tanca les portes després de dos mesos amb gran èxit d'assistència

73922

La mostra ha estat visitada per prop de 45.000 persones.

L'exposició de pintures de Malévitx i altres mestres russos d'avantguarda tanca avui les portes amb un excel·lent balanç d'assistència. Són prop de 45.000 persones les que, al llarg dels dos mesos que la mostra s'ha pogut visitar, s'han acostat al Casal Solleric i al Centre de Cultura de Sa Nostra per contemplar aquesta mostra sense precedents a Mallorca.

Segons les dades aportades per Cort, un total de 23 institucions escolars hi han realitzat visites concertades, a més de l'assistència de diversos grups de l'Escola de Belles Arts de Palma i de la Universitat de les Illes. El públic, però, no s'ha limitat a grups escolars i visitants i turistes que recorren l'Illa: d'una banda, s'ha registrat el pas pels dos centres de nombrosos col·leccionistes d'arreu del món; d'altra, s'han organitzat expedicions de col·leccionistes i persones vinculades amb el món artístic des de Barcelona, Bilbao, Madrid, Sevilla i València.

La importància del conjunt exposat queda manifesta en constatar l'atracció que ha suscitat arreu, evident també en el ressò que se li ha donat en mitjans de comunicació nacionals i a totes les revistes especialitzades de l'Estat. El motiu és clar: bona part de les obres no havien estat mai exposades a Espanya, i moltes sortiren per primer cop del Museu Estatal Rus de Sant Petesburg, que cedí una part important del seu fons per a la realització d'aquesta exposició.

Un dels resultats més positius de la mostra és que els responsables del Museu de Sant Petesburg han quedat molt satisfets amb l'exposició. Les mateixes fonts apuntaren que «han descobert una ciutat molt vital que podria ser una plataforma molt important per difondre part del fons de què disposen», i, de fet, s'està perfilant ja la possibilitat de futures col·laboracions entre les institucions culturals de Palma i el Museu Rus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris